Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Sep 30, 2010

GREEN BEANS. Jos on tilaa lilalle, niin on myös vihreälle. Se on toinen poppisväri, jota fanitan tänä syksynä. Vihreän vallankumous on vasta aluillaan olohuoneessa, ja tuskin sitä kokonaan valloilleen päästänkään. H&M:n suloinen samettityyny on täälläkin. Saa seuraa saman putiikin isosta raitatyynystä sekä dalahästenistä, joka on hankittu vuosi sitten jostain marketista. Marketteja ei pitäisi aliarvioida never ever! Lyhty Indiskasta. Se palaa joka ilta - vinkkinä suosittelen näihin isompiin lyhtyihin Dunin maxituikkuja. Paloaika on paljon pidempi ja palaa kirkkaammin :) Tunnelmallista torstai-iltaa!





Hello, some more colourful pictures from my home. This kind of green is the other colour that I like this autumn. Also these big candel bowls are my favourites!

:) | m

Labels:

Sep 29, 2010


PLUM. Lila on nyt ilmeisesti kuuminta hottia sekä vaatteissa että kotona. Yleensä en juuri perusta väritrendeistä, mutta jotenkin salakavalasti tämä kyseinen luumunsävy on saanut otteeseen. Innostus on sentään sen verran ollut kontrolloitavissa, että sen käyttö on rajoittunut vain makuuhuoneeseen. Maton sävy ei näistä kuvista juuri näy, mutta sanottakoon sen olevan todellinen outolintu. Pyöreä tyyny oli pakko saada H&M:stä. Ruskea jakkara oli hauska antiikkilöytö muutaman viikon takaa. Huivi muistaakseni Lindexistä. No niin, nyt olette nähneet tästä huoneesta lähes 360 astetta :)

Kiitos vielä edelliseen postaukseen tulleista kommenteista, naulakko on tullut jäädäkseen!





Hi! This tone of lila or dark plum is very hot right now in clothing and home decorations. Or have I missed the trend? I don´t usually go for colour trends, but this time I just knew that it would be THE accent colour for my bedroom this autumn. So there you have it, my small bedroom almost in 360 view :)

Thank you for your lovely comments on the previous posting!!

hugs | m

Labels: , , ,

Sep 22, 2010

BEAUTY MEETS PRACTICAL. Useimmille meistä on tuttua se äkkirakastumisen tunne, joka seuraa kun esimerkiksi kirppiksellä kohtaa jotain ainutlaatuista - pakko saada! Itse olen tuolloin taipuvainen heivaamaan kaikenlaisen järkipuheen ja keskityn vain siihen, miten saisin tavaran istutettua kotiin. Vaikka monesti kiirehdin jo senkin edelle ja järkeilen ongelman ratkaisevan itse itsensä. Mielenkiintoiselle tavaralle on aina tilaa...

Mutta bonusta tietty on, jos esineestä on jotain hyötyä. Vanhoissa tavaroissa sitä yleensä on yllinkyllin, sillä ne on tehty käyttöä ja tiettyä tarkoitusta varten. Tähän naulakkoon ripustauduin muutama viikko sitten - 50-lukulainen kaunotar, jollaisia harvoin tulee vastaan. Tein kaupat heti ja taiteilin kilsan matkan sen kanssa kotiin pyörällä! Vähän siinä ihmisten päät kääntyilivät, mutta kiireessä se oli ainoa ratkaisu :)

Tällä hetkellä siihen ei juuri vaatteita ripustella vaan se saa toimia pitkien kaulakorujen säilytyspaikkana. Kätevää ja kaunista!





This beauty is an antique find that I made couple of weeks ago. I really didn´t need this kind of thing but it was too good to be left behind. Luckily I was able to find some use for it, and instead of clothes it has all my longer necklages and other small things. Beauty and practicality, I like to think!


Thank you for stopping by!

| m

Labels: , ,

Sep 20, 2010

MORE ROOM FOR JUNK. Nopea maanantai-postaus. Tavoitteena ainoastaan näyttää, että pieneenkin keittiöön saa paljon roinaa menemään esimerkiksi lisäämällä lähes mahdottomiin paikkoihin hyllyn tai naulakon. Tämä tuli tosi tarpeeseen, sillä muuten wanhat kannut olisivat joutuneet kaapin perukoille. Ja se on ihan väärä paikka näin näteille kannuille absolut.




Just a quick update from my tiny kitchen. Only to show how easily more room can be fixed for beautiful junk just by adding a one shelf to the wall. The place is a bit crowded, but that´s the way I like it!


| m

Labels: ,

Sep 19, 2010

AUTUMN GEAR. Jee syksy on täällä! Vaikka liittyyhän siihen paljon huonoakin kuten että kesä on ohi. Olisin vielä ihan reippaasti voinut köllötellä rannalla auringon paisteessa, tehdä veneretkiä ja istuskella ulkona lämpimässä kesäillassa. Mutta nyt on iloittava tästä hetkestä ja mikä onkaan sen parempaa kun kaivaa vaatteita ohuina kerroksina päälle ja laittaa kynttilöitä iltaisin palamaan niin ettei valoja juuri edes tarvita.

Tämän syksyn ykkösväri on kai ruskea eri sävyineen. Tämä on asia, jota en juuri kesällä miettinyt läkähdyttävällä kirppiskierroksella, kun näin nämä ihan uudet ruskeat nahkamaiharit hintaan 10 €. Arvasin silti heti, että niistä tulee syksyllä lempparit. Myös takki on kirppikseltä, vitosella en viitsinyt aitoa nahkatuotetta jättää vaan poimin sen mukaan. Pipo Halpahallista, kaulahuivi Lindex. Jos joku näkee taustalla pienen sinisen ukon, niin ei kannata huolestua. Se on Paavo.

Nyt voisi virheellisesti luulla, että näillä pärjäillään nyt koko syksy ja tuleva talvi. Hyvin pitkälle joo, mutta lisää shoppailuja on tiedossa kun suuntaan reilun kahden viikon päästä Lontooseen!! Aivan huippua!!




Hi! The best thing about Finnish autumn is that you get to put on more layers of different kind of clothing. My gear for autumn are mostly findings from the flea market: I bought the brown leather shoes (totally new with labels still on) for 10 € and the leather jacket for only 5 €. Both are genuine 100 % real leather!

Still I must add that my shopping for this autumn and winter is just beginning. I´m aheading to London in less than 3 weeks!! Superduper cool or what!!! :)

hugs | m

Labels: ,

Sep 18, 2010

GETTING IT TOGETHER. Viikonloppu kutakuinkin keskivaiheilla. Kertakaikkisen nautittavaa ollut, eilen herkuteltiin sushilla ja tänään on peuhattu Paavon kanssa läheisessä kylpylässä. Parhaita ovat sellaiset kiireettömät hetket, kun voi nauttia kahvit, loikoilla sängyllä tai puuhailla jotain muuta ihan tavallista. :)

Kokonaan kädet suorina en tietty osaa olla, joten sitä varten tarvitaan pieni nurkkaus jossa voi väkerrellä mitä mieleen tulee. Ja säilyttää joka päivä käytössä olevia tavaroita. Tähän tarkoitukseen kyhäsin eräs päivä vanhasta keittiönsohvan kannesta, komuutista sekä puisesta tikkaasta tällaisen pöydän. Vielä peltilaatikko sinne väliin, niin systeemi tuli kaiken lisäksi ihan vaateriin!





Hassulla tavalla näistä vihreän eri sävyistä tuli ihan ok kokonaisuus - House Doctorin rautalankakorit, teollisuuslamppu ja -tuoli sekä kirjaimet varmistavat että kokonaisuus ei todellakaan pääse liian romanttiseksi. Tämä ratkaisu voisi melkein löytyä hauskasta Punkshui sisustuskirjasta :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!





Hi, my lovely readers! I´m enjoying the weekend with my every cell as we have been eating sushi, been swimming with my son and just been lazy and totally care free! I real feel inspired by the autumn: clothing and house decoration is going with full speed. Altough my style is very much black and white, I´m still constantly curious about colours. Right now I´m going some experiments with green and lila, these hardly are the colours to avoid when I have this kind of table "thing" in my bedroom. One day I just got the idea to build this kind of a small workplace out of old furniture that I already had in my home. And I think it came out quite nicely! Enjoy the weekend!


| m

Labels: , ,

Sep 16, 2010

MORE MODERN. Oh no, aika laukkaa ja kohta jo saadaan aloittaa joulun odotus. Kääk. Miten tässä näin kävi?? Blogin päivitys on jäänyt muuton ja muiden kiireiden jalkoihin. Inspiraatiota kyllä löytyy ja onkin vähän harmillista, etten ole ehtinyt sitä täällä jakamaan. Täytyy skarpata.

Olen jo jonkin aikaa tuntenut alati kasvavaa vetoa design-juttuihin eli moderniin ja virtaviivaiseen suunnitteluun. Halajaisin erityisesti jotain tyylikästä valaisinta ja kahta keittiöntuolia, jotka toisivat lisäkontrastia vanhojen huonekalujen keskelle. Ehkä tämä johtuu siitä, että olen muotoilukeskuksessa töissä ja Avotakat on sitäkin kautta tullut luettua :) No joka tapauksessa keittiössä tämä näkyy tällä hetkellä parhaiten eli sinne löysin eräältä kesän pihakirppikseltä sopivan pikkupöydän parilla kympillä. Valkoiselle maalipinnalle piti etsiä suojaa Marimekon Tuuli vahakankaasta. Teollisuusjakkara on sekin uusi kirppislöytö, annoin siitä 15 €.

Tarkkasilmäiset saattavat kiinnittää huomiota myös valokuvien tauluun. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni ostanut ihan oikeaa taidetta eli tämä on toinen hankkimistani vaasalaisen graafikon Janika Herlevin töistä. Toinen odottaa kehystystä. Myös Iittalan Kivi-tuikut kaivoin pitkän tauon jälkeen esille. Lokakuussa saan tähän vielä kaksi Aallon tuolia, jotka maalaan mattamustiksi. Kympin kipaleelta niitä on tulossa meille yhteensä 6 kpl! En tiedä tarviiko sitä tässä erikseen sanoa, mutta syksyn ehdoton väriyhdistelmä on luonani mustavalkoinen! :)





Hello! I´m so busy at the moment that all the inspiration that I´m having does not reach my blog right now. It is a pity, so I much get my act together soon :) Right now I´m in a more modern and simple mood. I bought this table to my tiny kitchen aswell as the industrial chair from one of the summer flea markets. The wax tablecloth is from Marimekko. I´m still waiting for two Alvar Aalto chairs that will be painted black.


The picture on the wall is a real piece of graphic art made by the local graphic artist Janika Herlevi. I still have one of her pictures waiting for frames. It probably goes without saying that black and white are the colours for me in this autumn! :)

| maiju

Labels: , ,