Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Aug 31, 2011

MORE LIGHTS. Joku kumma viehättää vanhoissa mainosvaloissa, mutta ei kai se haittaa. Tämä peltinen t-kirjain on "sähköistetty" miehen vanhalla joulukaapelivalolla, itse kirjain on Huutonet-löytö.





Päivän paras uutinen on kuitenkin lokakuulle buukattu 3 päivän reissun Kööpenhaminaan! Ounastelen totaalista sekoamista, sillä jo nyt kirppistarjonnan googlailu nostattaa pulssia :) Kööpenhaminaa kolunneilta kuulisinkin mielelläni aiheeseen liittyviä vinkkejä, varsinkin sellaisia joihin ei perusmatkaoppaiden perusteella löydä. Eli minne mennä, mitä tehdä kun aikaa on 3 päivää?




Yet another odd feature in our home, the letter t is a piece of an old advertisment.
Electricity was repaired by using old christmas lights,
easy to change if red gets boring... :)

Another thing is that we have booked a 3 day trip to lovely Copenhagen and I´m now trying to figure out which places (read flea markets) we should visit?
So please share your best tips!


| m

Labels: , ,

Aug 30, 2011

TRAFFIC. Tällä kertaa jaan pienen yksityiskohdan meidän eteisestä - liikennevalon, jonka raahasimme Pariisin reissulta. Mies tykästyi ideaan, mutta ei lämmennyt 360 euron hinnalle, johon sitä kaupattiin yhdellä antiikkitorilla. Seuraavana päivänä onneksi löysimme kirppikselle, jossa myytiin samanlaisia valoja viidelläkympillä. Kaupat tehtiin ja tolppaan saatiin Suomessa valot sähkömiehen käsittelyn jälkeen :) Nyt voi vaikka vessaan mennessään napsauttaa merkkivalon päälle :) Puu on muuten yksi kuivuneista ajopuista, joita haimme pari viikkoa sitten.





Yes, it is a traffic light and yes, it is in our hallway! Yet another find from our trip to Paris, altough we did not pay 360 euros as it cost in one of the antique markets. Instead my lovely "husband" (we are not married) picked this for 50 euros. A nice detail I think?


| m

Labels: , ,

Aug 29, 2011

UGG * LOVE! Syksyn odotuksen mukavuuskerroin nousi tänään huippulukemiin, kun sain jalkaani mitä pehmeimmät Uggin Dakota loaferit! Kengät tulivat minulle pienen mutkan kautta, sillä ihana Floridassa asuva ystäväni tilasi ne minulle USA:n Amazonista. Ja kävipä vielä niin hyvä tuuri, että ne pääsivät erään ystävällisen työmatkalaisen mukana aina minulle asti. Ilman mitään postikuluja! Kiitos S - du är bäst!!



palsani-matto | minimani


Pumpulinen lampaankarvavuori ja pehmeä mokka hellivät jalkoja, kun taas kumipohja takaa vakaan menon. Nyt vaan suojaspray pintaan ja ulos!

*

My new pair of Ugg Dakota loafers make me smile inspite of the weather getting less summer and more autumn. So cozy and warm!


| m

Labels: ,

Aug 25, 2011


NOT EVERYDAY. Pientä kaaosta taas liikkeellä, kun uutta kirjahyllyä on koottu olohuoneeseen. Järjestelyä vaatii ja muutenkin aikaa, että kokonaisuuteen saa taas punaisen langan. Nyt narut ovat vähän sekaisin, mutta eiköhän se tästä aukea.

Muuten viikko on mennyt töitä tehdessä, tänään sentään vähän vaihtelua toi kirppisvisiitti, jonka varrelta löysin mm. superhyvän takin. Se on nyt pesukoneessa läpikäymässä värjäysoperaatiota, jänskättää mitä siitä tulee! :)

Loppuviikolle riittääkin sitten roppakaupalla kivaa: perjantaina haen makuuhuoneeseen tulevat, wanhat pariovet (jei!!), lauantaina aloitan valokuvauksen opinnot (JEI!!) ja juhlin tyttöjen kesken (jeeeei!!) sekä toivottavasti saan syksyn rakkauskengät valtameren takaa (jihuu!).

Hauskaa loppuviikkoa kaikki!



savusilakat | photo by ms


Kuva ei nyt liity mitenkään aiheeseen,
mutta tässä on mun silmään aika fantastiset värit!


| m

Labels: ,

Aug 21, 2011

RED & YELLOW. Enpä olisi ikinä uskonut, että toinen näistä pariovista tulee joskus olemaan tämä kylki eteen päin.. Näkyy kivasti, miten joku tuntematon tee-se-itse -ekspertti on näitä korjaillut: pursottamalla silikonia peileissä oleviin halkeamiin! Jep, ei tule ulko-ovia näistä enää, mutta sisustuskäyttöön ne on alunperin ostettukin.

Keltaista himottaisi saada vielä lisää, sillälailla pienesti antamaan sopivan säväyksen yksivärisyyden keskelle. Harmaa kynäteline oli must have -kirppislöytö, niin järkky että on jo hieno ;)



domino-tyyny * domino cushion | prisma
green cushion | hemtex
matto * carpet | ikea



Vielä yksi kuva koko makkarista. Kaaosta on vielä sen verran, että yksi nurkka jäi kuvista. Siellä on ihana valkoinen kakluuni!

*
Some bedroom pics. I discovered today that the pair doors can be used also the other side up - altough this I thought would never happen :) Never say never I guess.. Having some colour around feels great right now, so why not!


| m

Labels: ,

Aug 19, 2011

H&M HOME * AUTUMN. Harvoin kolahtaa postiluukusta mitään niin inspiroivaa kuin H&M:n syksyn koti-kuvasto! Etenkin tämä ensimmäinen kuva makuuhuoneesta tallentui verkkokalvoille - punainen seinäteksti, kutsuvan pehmeät vuodevaatteet tummissa syksyn väreissä sekä oikea industrial vintage -fiilis, WoW!

Ja kun hinnatkaan eivät ole mahdottomat, niin saattaapa olla, että ainakin ruskeanharmaa pellavaruutuhuopa lähtee meille Tiilitehtaalle..



Ennustan huovalle kysyntää syksyn viilenevinä iltoina...
This will more than welcome in an old house in autumn..




Nahkatuoli to die for!




I lajk!




Pöytäliina tupareihin? Yes, pliiis!




Paavolle pirtsakoita kärpässieniä...ehkä!
Mihinköhän se -20% alekuponki jäi....hmmm :)


kuvat * photos | h&m home


Mitä tykkäätte? | m

Labels:

Aug 18, 2011

BERRIES. Tänä kesänä on onnistuttu saamaan vähän marjoja pakkaseen: mustikoita, vadelmia ja herukoita ainakin sen verran, että niistä saa tarpeen vaatiessa piirakoita ja täytekakun täytettä.

Kesän muut herkut ovat sen sijaan kiristäneet vyötäröllä sen verran, että päätin palata vähähiilariseen ruokavalioon. Jotenkin voin paremmin, kun jätän perunat, leivät ja jauhot pois. Sekä herkut :) Tai no herkkua tämäkin toisaalta on: kreikkalaista jogurttia + 1 prk Activia vilja -jogurttia sekä herukoita. Nam. Kuvat jaan tänne ihan vain valokuvauksen ilosta :)




ha det bra | m

Labels: ,

Aug 17, 2011

OH, IT´S RETRO! Jostain on nyt tullut pahimman laatuinen retrokuume, jolle ei tunnu löytyvän nopeaa parannuskeinoa. Tänäänkin ostin kaksi keltaista Sarviksen muovimukia (0,60 €/kpl) ihan vain viattomassa keräilymielessä. :)




Mutta tätä toista löytöä en olisi ohittanut oli sitten retrovillitys tai ei. Vanha punainen Brion potkuauto on sen luokan harvinaisuus, että lunastin sen mielelläni 15 eurolla. Kaikki osat vaikuttavat olevan ehjiä ja tallella - jopa takana oleva musta luukku, joka kätkee auton rungossa olevan säilytystilan. Jotenkin arvaan, että menestys on myös Paavon osalta taattu. Eikä silläkään ole oikeastaan väliä, sillä tämä lämmittää vanhoista puuleluista ylikaiken tykkäävän mamman mieltä vielä pitkään! :)




Yes, the Swedes have an eye for design that still feels fresh after couple of decades. Brio is a classic brand that is especially famous for its wooden toys. So this was a real find that does not come around too often. I´m sure the kid will like it. Mummy is a fan already! :)


Lopuksi kiitos Annimannille blogitunnustuksesta, jätän siihen liittyvät kysymykset vielä hautumaan :)


| m

Labels: , ,

Aug 15, 2011

NATURAL RESOURCES. Sunnuntaita vietettiin meillä eilen melko poikkeuksellisesti, sillä suunnatasimme auton nokan kohti Raippaluotoa. Tavoitteena oli löytää mereltä rantaan ajautuneita ja auringon harmaiksi paahtamia ajopuita yhteen tee-se-itse -projektiin. Eikä tyhjin käsin tarvinnut kotiin palata. Tuomisina oli reilun tunnin rämpimisen jälkeen kasa kaikenlaisia keppejä sekä pari isompaa pölliä :).




Ai, että ovat hienoja - plaseerasin heti pienen nipun tuohon sivupöydälle yhdessä ufo-kukkien kanssa, joita ostin kaksi nippua lauantain Töckmoloppikselta. Yksinkertaista, kaunista ja - ilmaista! Helt i min smak! :)



We went after "sun dried" wood yesterday - I love the grey patina made by mother nature!
And the flowers, yes interesting..
They must be from out of space instead! :)


Many thank you´s for the previous post!


| m

Labels: ,

Aug 12, 2011

BOHEMIAN. Jihuu, se on viikonloppu taas, tervetuloa rentoilu ja pitkät yöunet! Itse päätin pehmittää töiden alkua uudella kenkäparilla sekä hortensialla, jota olen muutaman viikon jo odottanut edes jonkinlaiseen aleen. Kakskymppiä on nimittäin hiukan liikaa lakastuvat kasvista, olkoonkin upean täydellinen yksilö kuten tämä kuvassa näkyvä! Plantagen myy näitä nyt hintaan 9,95 €, joten siinä pieni vinkki viikonlopulle :).



pöytä * table | sisustus IN
sorsa * duck | jeanne d´arc living
kukat * flowers | plantagen



Ei siitä kovin kauaa ole, kun laitoin pari kuvaa yhdestä meidän olohuoneen nurkasta, mutta siinäkin ajassa on ehtinyt tapahtua paljon. Pieni klaffipöytä siirtyi vintille huilaamaan tämän uustuotantoa olevan metallitason tieltä. Ideana oli laittaa lehdet tuonne alle ja hyvin se toimii näin käytännössäkin. Pöytätasolta olisi ehkä voinut karsia vähän tavaraa pois, mutta halusin nyt kerrankin kaikki herkut! Komea hirvensarvi on kirppislöytö (8,00 €) kuten kaikki kynttilänjalat.




Niin ja pari sanaa myös lampuista - ovat tosiaan aito Jielde-pari, jonka raahasimme keväällä Pariisista. Puoli vuotta niitä on piiloteltu kaapeissa eli joku pysyvä paikka täytyi löytää. Lamput ovat vanhoja (50-luvulta jostain), mutta sähköjen osalta antiikkiliikkeessä kunnostettuja. Polttimot eivät ole ihan tavallisia, mutta onneksi niitä löytyi sähkötarvikekaupasta edullisesti. Sen mitä näiden hintoja nyt on seuraillut, niin sanoisin kyllä, että Pariisi ja Ranska ovat oikea paikka hankkia aito Jielde!



This is the state of one corner in our livingroom. We got the table a week ago, it is new, but not too fake to fit my standards :) Jielde lamps were bought on our trip to Paris in spring. Porte de Clignancourt was a true heaven for a vintage junkie like myself! And flowers, yes they lift the weekend spirit even higher!

hugs | m

Labels: , , ,

Aug 10, 2011

WORK. Kaksi päivää intensiivistä remonttia takana. Me ei näköjään muulla tavata osata tehdä kun painamalla 15 tuntia putkeen ilman mitään muita aktiviteetteja. Tuottaa ainakin tulosta, sillä olohuoneessa on nyt uudet kahdesti maalatut paneelit katossa sekä uusi maalikerros seinissä. Valmista! Jieldetkin mies ruuvasi kiinni...heee! Enää odotellaan Ikeasta kirjahyllyä :)




Muistitaulu kaiken maailman lapuille - pois jääkaapin ovesta!
Tämäkin kirppikseltä (1 €) ja sprayattu. Harmaa peltitynnyri on samaa väriä ja sekin kirppislöytö (8 €)
.

Some flea market finds after some grey spray!


Tällä kertaa näytän pari kuvaa makuuhuoneesta, jossa on pieni työnurkkaus. Pöytä tehtiin vanhoista koulupulpetin jaloista, jotka sprayasin sinkkispraylla. Kansi on liimapuulevyä. Tuoli on vanha löytö myyntiliikkeestä (25 €) kuten lamppukin (15 €).




matto * carpet | ikea


Eniten olen kuitenkin innoissani vitriinikaapista, jonka bongasin kierrätysliikkeestä eilen! Ehdin jo murehtia ettei tähän koskaan löydy hyvää säilytysratkaisua, mutta toisin kävi. Erikoisen mallinen vitriini veti sisäänsä kaiken tarpeellisen eikä vaatinut juuri laittoa. Ainoa, mitä tehtiin oli takaseinän tapetointi K-Raudasta löytyneellä jämärullalla. Kaapin hinta kaikkineen 50 €!



musta peili * black mirror | house doctor


Huomenna odottaakin sitten pelätty töihin paluu - onneksi on vain kaksi päivää ja illalla vielä kevennyksenä Taiteiden yö. Nyt työjuttujen kimppuun!


Some brief comments in English as well. Here are pictures from our bedroom containing also a small working corner. Table was a DIY project that came out pretty nice. Almost all the things are vintage!

| m

Labels: , , ,

Aug 8, 2011

ODD ME, NOT MOLLY. Olishan se pitänyt arvata, että country-tyyli ei mulle istu, vaikka tykkäänkin kovasti kerroksellisuudesta, koristetikkauksista ja naisellisista yksityiskohdista. Siispä tämä pari kuukautta sitten ostettu ihana Odd Molly -paita on jäänyt kokonaan käyttämättä - siitä huolimatta, että edustaa ehkä sitä hillityintä OM-linjaa. En vain ole Odd Molly (vartalo) tyyppiä?! :)



Inhottaa roikottaa tätä ihanaa paitaa kaapissa tyhjän panttina eli tuli mieleen josko sille löytyisi blogin kautta uusi omistaja? Värikin on kivan syksyisä..

Tässä tiedot:

koko: 3, (pituus hartia-helma 66 cm)
väri: musta, beiget tikkaukset
hinta: 40,00 €/tarjous (+ postikulut, tulee maksikirjeenä)



Helma on tällainen kellomainen, vaikea kuvata..
Hihat levenevät myös kauniisti
.


Paita on siis ihan uusi ja käyttämätön (ikävä kyllä :). Tarjota voi kommenttikenttään, jos nyt useampi sattuisi kiinnostumaan. Anyone?

SOLD!
| m

Labels:

Aug 6, 2011

PASTA! Huippua lauantaita kaikki! Meillä se alkoi vapaapäivästä huolimatta herätyskellon soittoon eli suuntasimme korttelin päähän vintti- ja pihakirppikselle. Tarjonta oli suppeaa, mutta kotiin lähdettiin silti yhteensä 3,50 euron ostosten kanssa: isosta emalisesta naulakosta, industrial-pöytälampusta ja vanhasta seinän kokoisesta Afrikan koulukartasta joku halusi todellakin hankkiutua eroon!?

Matka jatkui keskustaan ja In-sisustuskauppaan. Pari kuukautta ehti kulua kun mietin sieltä kotiin raahatun pöytätason ostamista, mutta nyt se on meillä. Siitäkin kuvia kunhan olohuone on jossain kuosissa (kattopaneelien asennus alkaa ensi viikolla). Vielä lyhyt visiitti kauppahalliin ja lauantain ruokatarpeet kasassa.



Päivän annos oli tänään piipahdus Amsterdamin tunnelmiin eli tehtiin samaa pastaa, jota söimme pienessä Monte Verdessä. Ravintola oli lähipubi-tyyppinen, edullinen ja ruoka todellakin hyvää! Mies valmisti chili- ja valkosipuliöljyt, silppusi pekonin ja paistoi sen pannulla. Spaghetin kypsennys kattilassa ja siitä sopivan aldentenä nopeasti paistinpannulle öljyjen, pekonin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Mustapippuri ja parmesaani viimeistelivät kokonaisuuden, nammmm!!



Tässä ristorantessa istuskeli oikein mielellään, naapuriravintolan tuolikaunotarten katselukaan ei haitannut viihtymistä :I Tässä muuten hyvä DIY-vinkki eli vanhoista koulutuoleistakin voi saada turkoosilla maalilla näin makeita!




Illalla vielä rapuja ja rapeaa lei
ä!


| m

Labels: ,