Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Aug 31, 2012

| HIP HIP HURREY!!

Tänään on perjantain lisäksi erityisen jänskä päivä, sillä Gloria Blog Awards 2012 tapahtuma aukeaa! Glorialaiset haluavat palkita Suomen parhaita ruoka- ja sisustusaiheisia blogeja kuudessa eri kategoriassa. Sisustuspuolen kolme kategoriaa ovat seuraavat:






My 2nd hand life on mun riemuksi ehdolla kahdessa viimeksi mainitussa kategoriassa, todella kovassa seurassa! Mahtista, superia ja kerrassaan loistavaa, kohta irtoo jalat maasta! :) Parhaan ja kauneimman valitsevat Glorian jury ja kolmannen eli lukijoiden suosikkisisustusblogin te hyvät lukijat. Jos haluat äänestää yhden suosikkisisustusblogiksesi - sen voi tehdä tästä. Toivottavasti valitsit pompulan My 2nd hand lifen kohdalle tai ainakin äitiii, isäää, kummitätiiii - nyt kaikki nettiin ja klik tänne!! Palkinnoksi arvotaan 10 Glorian vuosikertaa.


// Translation: I´ve been nominated in Gloria Blog Awards 2012 in two categories - The Most Beautiful Blog and The Readers´ Favourite Interior Blog. Hip hip hurrey, I say!!

The winner in the first and second category are chosen by a jury, but the readers favourite is picked by you readers of course. If you would like to give your vote for me - please click here to enter (only in Finnish, sorry).

 Have a fab weekend! / maiju


Labels: ,

Aug 30, 2012

| DIY (OR LET SOMEONE ELSE DO IT)

Kiitos kaikille vauvaonnitteluista, lämmittää niin mun mieltä. Ni är bäst!
Tänään on virta ihan loppu. Syysflunssa tuli, kiitos kipeenä töihin tulleelle työkaverille.
En oo tehny koko iltana mitään. Tai no kaks kuvaa otin.
Halusin näyttää tän pienen Arabian lautaselle tehdyn tyttötaulun.
Asialla ollut joku R.V. vuonna -58. Hyvin vois tehdä itsekin jotain vastaavaa?
Laittaisin tähän milloin vain 0,60 euroa, mitä tää kustansi.
Nyt -> uni, moi.




Thank you all for your very nice words regarding my baby news, you are the best!
Today I´m totally over and out. I´ve got the autumn flu.
So far I´ve done nothing this evening really. Except took these two pics.
I just wanted you to see this adorable small piece of art,
that some one with initials R.V. did in -58.
One could easily copy this idea?
I spend 0,60 euros for it!
Now -> sleep, bye.

/ m


Labels: , , ,

Aug 28, 2012

| GOING ALL HILLBILLY

Mikään countrymeininki ei oo muhun koskaan iskenyt ja maalaisromanttinenkin tuntuu vaikealta niellä. Se kokeilukausi oli ja meni, R.I.P. sille. Punaruskea keinutuoli sai silti tulla sisälle asti, jotta saadaan sovitettua sille paikka. Vaihtoehtoina on mökki tai merimiehen muutoksen alla oleva kammari, molempiin kiikkustuoli olis tervetullut. Vanhoja keinutuoleja on näillä nurkilla tarjolla paljon, mutta vähemmän näitä pienempiä yksilöitä jollainen haluttiin. Kaamea se semmoinen, joka vie paikallaankin 2neliötä ja vauhdeilla vielä sen kolmannen! Mutta tämä on kiva, pieni ja kiikkuu mukavasti. Ainoa, mikä ei miellytä on toi hillbillyn punainen (vaihtoehdot on mietinnässä) sekä istuinosan päällys. Nyt siinä on kauriinnahka sen ajan.
 


Oi, ja katsokaa tätä!! Nanson ehta retromekko hauskoilla "Navajo"-inkkareilla oli must-ostos, saa tosin nähdä onko sille käyttöä. Vielä ei tiedä muuta kuin sen, että vauva meille on tulossa talvella. Jos kaikki menee hyvin. Pidän peukkuja sen ja mekon puolesta ;)




Hello guys! I´m no countrygirl, but somehow this black&white combo with some "hillbilly-red" speaks to me! Still, this rocking chair is here only to visit as it will be later placed to the cabin or to another room here at our home. And some painting will be done eventually, when I know which color to choose :) Meanwhile I´ll enjoy my country theme with the goat skin and all! The small retro dress above suits well with this kind of interior, did you see the adorable "Navajo" pattern!? At this point I don´t know wheather there will be someone to use it, but if eveything goes well, we´ll have a tiny girl or boy by winter. This dress makes me keep my fingers crossed for a small miss :)


Have the best Tuesday! / m


Labels: , , ,

Aug 27, 2012

| SUMMER CABIN SNAPSHOTS

Hei ja sateista maanantaita! Laittelin pieneksi setiksi muutaman mökkikuvan, jotka sain viikonloppuna otettua. Keittiö menee aikalailla uusiksi - tai vanhaksi, mutta siitä tarkemmin joku toinen kerta. Yhden pienen hyllyn oon sentään kiinnittäny hellan ylle ja näkyy siellä uusin Finel-tädennyskin eli punainen kattila. Alimpana ruokapöytää.

Seinien puolipaneelien kohtaloa mietin koko ajan - maalatako vaiko eikö..? Myös katto on samaa paneelia ja aikas matala eli sen kimppuun tekisi ainakin mieli käydä. Tulis vähän avaruutta ja valoa lisää.. Mutta mietitään vielä - kommentteja otetaan mielellään vastaan! :) Tuolit oli mökillä ennestään, mutta ulos terassille hylättyinä. Ehostin ne hiomalla ja maalaamalla Empiren sävyttämättömällä valkoisella kahteen kertaan. Pöydän liina on Finlaysonin vahakangas ja astiat kirppis. Niin ja on tuolla ulkonakin hommaa, kun katsoo rantaan viettävää muhkuraista rinnettä!




Hi ya´ll! Some pics from our cabin this time - so far I have painted the ceilings and chairs among other things that hopefully will make this feel more like our own. Outside it´s the same story as the previous owners have not fixed the lawns and etc that much.. But we love a challenge and there is no rush to get it all done. And it will probably never be ready anyway ;) 

Thank you for stopping by and welcome all the new readers - how cool is that!

/ m

 

Labels: , ,

Aug 25, 2012

| A LIME PIE YOU MUST TRY

Lauantai aamu, oot paras! Ainakin jos herää pirteenä, lukee hyvän kirjan loppuun ja pääsee sen päätteeksi vielä aamulenkille. Ja muistaa nälkäisenä kotiin tullessa, että jääkaapissa on eilen tehty limepiirakka ;). Nopeen suihkun ja aamupalan jälkeen kahvi ja pala piirakka oli niin hyvä yhdistelmä, että päätin jakaa ohjeen tännekin. Jos joku piirakka on helppo, niin tämä! Vinkkinä vielä se, että piirakan pohja on ohjeessa melko reilu eli kannattaa taputella pohja mahdollisimman ohueksi ja käyttää taikinasta vaan sen verran mitä tarvitsee, jotta täyte pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Niin ja jääkaappikylmänä tämä on ehdottomasti parasta, hurjastelijat lisäävät vielä kermavaahtoa kaveriksi. Mutta nyt loppupiirakka lähtee mökille, heipat!





Saturday morning, you are the best! I woke up this morning feeling very rested and happy. I finished a book I was reading, went jogging and when I was coming back home - remembered that I had this amazing lime pie waiting for me in the freezer! You must try this, if something is easy to make, this is! A tip of mine is to make the pie crust very thin so that the creamy and sour filling really "stand out". You should eat it well chilled and those very daring ones serve with a whipped cream :) Now me and the rest of the pie are aheding to the cabin, be well!

/ m

Labels:

Aug 22, 2012

| BIG SPENDER

Heippa! Tuhlaajatyttö on ollu taas vauhdissa. Tällä viikolla oon rohmunnut mökille sekalaista keittiötavaraa sekä kahteen ikkunaan nuo kuvan mustavalkoiset verhot femmalla. Mökin värimaailmaa oon jahkaillut viimeiset viikot, nyt siellä on aikalailla mustaa, valkoista, harmaata ja puun väriä. Merimiehen sanoin tiivistettynä rivitalotunnelma. Rivareissa ei tietty oo mitään vikaa, mutta mökin oven avatessa melkein haluaisi, että sellainen tietty ajattomuus ja rauha - vanhanajan tunnelma olisi vastassa. -97 rakennettuun mökkiin tunnelma pitää siis kaivaa kirppiksiltä ja siksi päätin maustaa sisustusta sopivasti myös värikkäällä retrolla. Eiks mökille vähän kuulu, ettei kaikki ihan mätsää?!



I´m stuck with my old habits, namely flea market shopping. Must stay true to my blog title - 2nd hand life... :) Anyways, here are some kitchen finds to the cabin. At the moment the cabin has mostly such neutral colors as black, white, grey and wood. Too boring and polished for my taste, so I´m thinking of having more colorful retro things to mix it up. No matchy-matchy to the cabin I think, the best athmosphere is created by having something new, something vintage, something retro or what do you think?


 | m

Labels: , ,

Aug 20, 2012

| AUTUMN WANTIES

Huh hei sitä päivää, kun tästä päästä loppuu ideat ja ostotarpeet! Loppukesä ja syksy saa usein myllyn pyörimään vielä entistä verkkaammalla vireellä, kun taas alkaa kotoilu kiinnostaa. Tällä hetkellä mielessä hyrrää ehkä eniten tuo Light House -lyhty, niin ihanan iso ja näyttävä, vaikka en välttämättä mustaan kallistuisi. Olkkarin lilan tehostesävyn voisin samalla vaihtaa vähän murretumpaan, tulevan Turkin matkan tulijaislistalla on jo kelim-tyynyt tai jotain siihen tyyliin (kuvan tyyny h&m aiempaa mallistoa). Olkkariin kelpaisi myös kunnollinen sohvapöytä, tämä pinnajalkainen on oikein söötti. Ja sitten vähän tilpehööriä seinälle!

Mikä teitä inspiroi ja kiinnostaa tulevan syksyn sisustusjutuissa?

pics |


Weird how autumn always makes people want to fix their homes. Maybe it is for preparing for the long winter time that you mostly spend indoors? I´m especially gazing for the gorgeus Light House lantern in black or in some other nice color. Big is beautiful :) While we are at it, I would also like to have a proper coffee table on our living room together with some nice kelim cushions. I´m already planning to buy few, when we go to Turkey on October! B&w poster and a mobile for kids are great details that I´m craving at the moment too...

What are your wanties for autumn?

/ m

Labels: ,

Aug 17, 2012

| COLOR BOOST FRIDAY!

Kyllä ne värit vaan piristää elämää! Tähän tyyliin olisi mahtista laittaa mökin lastenhuone tai kotona joku nurkkaus... Inspiraation lähteenä loistava ruotsalainen Littlephant. Värikästä viikonloppua kaikille!





pics // littlephant

Yes, colors bring sweetness to life, no doubt! Love, love, love how the Swedish Littlephant does it. Such a good inspiration for my cabin project for kids room.
Have a colorful weekend everyone!

// m

Labels: , ,

Aug 15, 2012

| 2ND HAND IS NUMBER 1


verhoja
mattoja
lamppuja
vahaliina
astiakaappi
lipastoja
lyhtyjä ja kynttilöitä
laseja
lautasia
kahvikupit
sohvapöytä
säilytyskoreja
seinähyllyjä
ripustuskoukkuja
sinkkisanko
kastelukannu

Tämän listan kanssa lähin tänään kirppikselle. Ajatuksena on hankkia mökille kaikki tai ainakin suurin osa tarpeistosta kierrätettynä. Vahaliinan kanssa lipsuin sen verran, että hankin kahden metrin palan Anttilasta. Tunnelmanluojat on sen sijaan kirppisreissun satoa eli tästä on hyvä jatkaa! Vähän muutakin löytyi pikkurahalla eli kuvia muista ostoksista tipahtelee varmaan tänne sitä mukaa, kun lista lyhenee :)



My list of things that we need for our old-new cabin is long. We need curtains, carpets, lamps, tableclothes, furniture, different house ware, candles and much more... The plan is to get most of the things 2nd hand. So far I think I´ve done quite a good job especially when it comes to these athmosphere creators :) And I did find some more stuff too, but later about those ones!

/ m

 

Labels: , ,

Aug 14, 2012

| SLEEPING BEAUTY

Sain viikko sitten ilon kuvata pienen ruusuposkisen tytön.
Hän on kuvassa kolmiviikkoinen. Ihana!



I got the honor to photograph this sweet girl with rose cheeks.
She is 3-weeks here. So cute!

// m


Labels:

Aug 13, 2012

| VINTAGE MILK GLASS

Täälläkin on aloitettu tänään työt. Aamuherääminen ok. Aivojen monen tunnin yhtäjaksoinen käyttö ok. Iltapäivän kokous ok. Eli paljon helpompi alku, mitä ajattelin! Kannattaa aina varautua pahimpaan :) No töiden jälkeen sentään piti hetki huilia.
 


Kuvassa tällä kertaa vähän yksityiskohtia eli turkoosille tassukupille löytyi kirpputorilta samanhenkinen luulasinen kaveri. Yltiösöpö pikkupurkki. Vieressä kanilamppuperheen uusin lisä eli pieni led-pupu. Paavo on maalannut taustan iloisen kuvan, siinä on Vappu-palloja. Hyvää viikkoa!


Small details today. I was happy to found this tiny old jar with a lock. It matches with my other vintage cup made of milk glass. I started working again today, it went nicely. Better than I expected after nearly four weeks of vacation! Have it well folks!

// m

Labels: , ,

Aug 10, 2012

| A KITCHEN GLIMPSE

Keittiössä on tapahtunut pientä päivitystä - toisen pyörivän tuolin lisäksi ostin Paavolle oman lastentuolin pöydän päätyyn. Kumma miten poika pysyy tässä niin paljon paremmin paikallaan ja jopa syöminen edistyy melko jouhevaa tahtia. Niinkuin piti, suunnitelma toimi! Hortensian ruukkuna on vanha Finelin emalisanko, jonka anoppi löysi mökkinaapurin jätelavakasasta. Kunto ihan priima ja emalissa ei mitään vikaa!

Keittiö ja tää koti muutenkin on tänään silti aika vähän mielessä, sillä me ostettiin eilen oma kesämökki! Saaresta. Heräsin jo kahdeksalta miettimään, mitä kaikkea sinne tulee :) Asiaa mökkiprojektista on siis aivan varmasti tulossa, jospa saisin sellaista ennen-ja-jälkeen -juttua aikaseksi..




A small kitchen update. Mostly chairs as also Paavo got a new chair special made for children (a taller one). Amazing how he now eats better! My plan did work! If you wonder about the pot on the table, it is a antoher vintage emanel thing that my mother in law found among her cottage neighbours trash. It´s made by the Finnish Finel, in perfect condition of course (price around € 50)!

Still our kitchen and home is not the thing I have in my mind right now as the thing is, that we bought a summer cottage yesterday! Can´t wait to get all the projects running... So more of this is definitely coming up!


hugs / m


Labels: , ,

Aug 7, 2012

| MORNING GLORY

Sadeaamu. Ansaittu nukkuma-aamu. Saatiin kello puoli kahdentoista maissa juuri heräilyn aikaan merimiehen vanhemmista vieraita. Toivat mukana mustaherukoita, vadelmia ja kantarelleja! Mies ei keltaisista herkuista tykkää, joten saan paistaa koko satsin tänään itselle, yummy! Tarjoilulautanen on Gustavsbergin Alvaa, kestosuosikki.
 



Rainy morning. Perfect for long sleeping. We were just waking up, when the doorspell rang. Sailors parents came for a visit bringing some fresh blackcurrants, raspberries and these lovely yellow chantarelles! I know sailor does not like any mushrooms, so I get to have them all by myself, yummy! The serving plate is one of my favorites, made by the Swedish Gustavsberg.

/ m
 

Labels:

Aug 6, 2012

| MORE MUSHROOMS

Kaksi loistavaa asiaa on saanu tänään suupielet ylös päin. Ihan korviin asti! Toinen on tuossa lattian rajassa, nimittäin puinen lasten kärpässieni-jakkara. Sieppasin sen kainaloon viidellätoista eurolla, kun se pitkän etsimisen jälkeen vihdoin sattui löytymään sunnuntain kirppistorilta. Sieni sai Paavoltakin heti tykkäyksiä. Tuoli on tukeva ja Suomessa tehty eli ehkä kestää meilläkin.




Se toinen mahtisjuttu on valokuvaajan ja sisustustoimittajan vierailu tänään meillä! Aurinkoinen päivä tuli hyvään saumaan eli vesikielellä jään odottelemaan valmiita kuvia. :) Lomaakin on vielä viikko jäljellä, joten tästä ei elo taas paljon parane, voikaapa tekin hyvin!
 



Hello! Besides my life being very nice at the moment, I have two special things to make me even happier. The first one is this mushroom stool that I have long searched for. I picked it yesterday from a flea market for 15 euros - I call it bargain as these are very hot at the moment. Finnish made and everything :) The second thing is a visit from a photographer and a journalist concerning our home. Can´t wait too see how great the final pictures turn out!


// m


Labels: , ,

Aug 3, 2012

| A TINY TIP

Vaikka en tosiaankaan fiilistele mitään syksyä (keskellä kesälomaa!), on muutama pöytäkynttilä tullut hamuttua ostosreissuilta. Yleensä sorrun erikoisiin väreihin, jotka ei sovi kotona minnekään. Viimeksi ostin tän koulun kanakastikkeen värisen kynttilän. Se piristyi mukavasti, kun askartelin sen ympärille paperista tuollaisen somisteen. Ja parille muullekin kynttilälle samalla, mutta niistä ei saanut tänään superharmaan päivän takia kuvaa. Ei että se mitenkään syksyä lupailis.. Mutta tässä siis vaatimaton vinkki viikonlopulle :)





I noticed that I have started to buy new candles... Not as a sign of autumn or anything.. I usually get these kind of shock colors that fit poorly with the rest of the room. This has the same nuance as the chicken sauce we used to eat at school. So it needed some work - I have so many nice decoration papers right now that the idea came from there. I did some others as well, but it turned out that today was too grey and dark to take good pics of them. Not that I´m saying that autumn is coming or anything.. So this was my tiny tip for the weekend!

// maiju

Labels: , , ,

Aug 2, 2012

| ROOM TO EAT

Meidän keittiö alkas yhtäkkiä tuntumaan tosi pieneltä.. Tämä kuva pysäytti pitkästä aikaa olemalla vaan kertakaikkisen upea! Värit, Smegin jääkaappi, vihreä sivutaso, pöytälevy... vou! Ehkä sittenkin pitää mennä hakemaan se sininen hortensia, jota tänään pyörittelin käsissä, mutta jätin kauppaan..




I just wanted to share this amazing kitchen - the Smeg freezer is so cool and I also like the colors in this is huge industrial inspired room. Raw plywood table, some green, steel... in my next life I want a kitchen like this!

// m


Labels: ,

Aug 1, 2012

| THOSE CHAIRS...

Saarisen tulppaani-tuolit on olleet jo hetken salaisen ihailun kohteena...laatuaan kaukorakkautta. Monen monta euroa ja dollaria on pitänyt meidät erillään. Ja pitää yhä. Vaan pahin kolotus sai tänään väistyä, kun kaksi kappaletta lähes vastaavia, valkoisia ja pyöriviä kaunottaria muutti meille (satasen kappale)! Toinen keittiöön ja toinen tähän työpöydän ääreen makkariin. Rakastan. Tuoleja.

P.S. Lilyssä oli kiva eri bloggaajien ideoista koottu sisustusvinkkijuttu, jossa sain olla mukana - klik tästä.






I´ve been long dreaming of Eero Saarinen´s Tulip chairs, but lots of dollars and euros have kept us apart. Design is not cheap. But I am, as I bought two chairs inspired by Saarinen. They arrived today and I´m happy as hell! One for the kitchen and one in here. I. Love. Chairs.

// maiju 


Labels: , ,