Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Dec 26, 2012

| BEFORE AND AFTER // PHOTOWALL

(BLOGIYHTEISTYÖ) Hei kaikki! Täällä on edelleen laiska joulunvietto meneillään, mutta katkaisen sitä sen verran että näytän kuvat yhdestä Photowallin kanssa toteutetusta tapetointiprojektista. Merimiehen sisko halusi työhuoneeseen muutosta eli fuksian värisen maalatun seinän tilalle valokuvatapettia. Taas kun surffaillin läpi valokuvatapettivalikoiman, ei voi muuta todeta kuin että liian paljon valinnanvaraa :) Alla on muutamia mun poimintoja. Niin ja Canvas-taulujenkin määrä vaan kasvaa!




Ja sitten ennen/jälkeen-projektin lähtötilanne - sinänsä toimiva kahden hengen työnurkkaus, jossa mun suosikkeja on erityisesti nuo uudelleen verhoillut Kilta-työtuolit. Seinähyllyjen tilalle toivottiin silti tyylikkäämpää ratkaisua eli String-hylly/työpöytäjärjestelmä lähti tilaukseen samalla kun seinän pohjatyöt alkoi..




Photowallin Wooden Wall -tapetti tuli jouluruuhkasta huolimatta nopeasti perille ja remppa valmistui sopivasti ennen joulua! Tältä seinä näytti valmiina tänään - täytyy sanoa, että harvoin mikään muutos sopii näin hyvin yhteen jo olemassa olevien tekstiilien kanssa eli Kilta-tuolit ja verhot lähinnä vaan piristyi muutoksesta :) Lamppu taitaa olla ainoa, joka muuttui urakassa eri väriseksi. Muu säilytys järjestyy kun String-hyllyt saapuvat.




Pakko muuten näyttää teille vielä tästä merimiehen siskon kodista pari muutakin kuvaa - lähinnä esimerkkinä siitä, miten hienosti kahden ihmisen näkemyksistä voi luoda toimivan kokonaisuuden. Täällä ei mies elä ilman sanansijaa keskellä pitsiunelmaa ja ruusuja, kuten ehkä osassa koteja. Vanha senkki on uusin löytö, joita tää koti on pullollaan ;)




Hi! We are stilling enjoying very relaxing X-mas holidays, but meanwhile I wanted to show you a before-and-after project that we did with Photowall´s photo wallpapers. This time the focus was not our home, but sailors sister apartment next door. She wanted to change the look for their working area that had a red painted ceiling. With Wooden Wall -wallpaper the look was instantly updated and will get even better as she also made an order for String shelves! I myself love all the vintage furniture that they have and the interior that is influenced by both her and her hubby. For smaller projects, please check out the Photowall´s selection for Canvas prints!


// m


Labels: , , ,

Dec 24, 2012

| LICENSE TO FEAST!

Ihanaa jouluaattoa kaikille! Tänään on lupa nauttia - herkutella ja räjäyttää karkkipommi, nam!




/// m

Labels: , ,

Dec 22, 2012

| THE TREE AND SOME NEWS

Heippa! Joulukuusessa on mun mielestä jotain taianomaista, tulee niin lapsuus mieleen. Meille tuli tänä vuonna kaksi kuusta, molemmat tosin melko pieniä. Toinen laitettiin tänne työhuoneeseen. Halusin koristelusta raikkaan ja simppelin - oksilla on pääasiassa lasisia vintagekoristeita, polka gris -tankoja sekä muutama pinkki käpy. Mitään uutta ei hankittu.




Ja on mulla vähän uutisiakin. Nimittäin blogi muuttaa loppuvuodesta entistä tiiviimmin osaksi Indiedaysiä! Laitan uuden osoitteen tänne heti, kun se varmistuu. Omat fiilikset on sekalaiset - välillä oon ihan haikeena, toisena hetkenä jännittää, mutta ehkä päällisimäisenä silti on sellainen hyvä kutkutus sekä halu tehdä entistä parempaa blogia. Eli intona eteen päin, ei täällä ennenkään ole muutosta pelätty! :) Ihania joulutunnelmia kaikille!




Hi! There is something magical about Christmas trees - it brings alive all my childhood memories about Christmas maybe. This year we have two trees - the smaller one being here in the working room. I wanted to keep the decorations light and simple and used therefor mainly vintage glas balls, candy sticks and some newer cottage figures in pink.

And the news then - I´m happy to share with you that my blog is moving under Indiedays meaning that our cooperation will get even closer! I have never been afraid for change so I´m taking this as a great opportunity to be even better blogger. I´ll share the new address with you as soon I have it confirmed! Have a nice x-mas weekend!

// m 


Labels: , , , ,

Dec 20, 2012

| A HAPPY ENDING

Iltaa! Hyvä kun olin ehtinyt enteriä painaa edellisen postauksen jälkeen, niin johan oli Envelopesta tilatut tyynynpäälliset postilaatikossa! Joku tonttu kai kuuli mun valituksen. No joka tapauksessa halusin siis ilman muuta kertoa, että tilaamani tuotteet ovat nyt kaikki tulleet perille. Sen lisäksi, että Envelop antoi mun pitää värivirheellisen rusettityynyn, lähettivät he mulle siitä korvikkeeksi vapaavalintaisen päällisen sekä yllärinä vielä toisen kappaleen rusettityynystä! Harva firma sentään näin hyvin paikkaa mokiaan, pakko sanoa. Uudet päälliset tulivat keittiöön sopivasti keventämään joulutunnelmaa. Kuusi nr 1 on jo kannettu sisään sekä koristeltu, kakkonen odottaa suihkussa vuoroaan :)





Niin ja mulla oli tänään äitiysloman eka päivä - oi ihanuutta ja autuutta, kun sai heräillä omaan tahtiin, syödä merimiehen laittamaa puuroa ja mustikkasoppaa aamupalaksi ja sen jälkeen kotoilla tekemättä mitään! Tän tunteen kun sais pullotettua pahojen päivien varalle... Viimeisissä kuvissa on muuten Paavon dagis-askarteluja eli helppo diy-idea tehdä metallipurkista lyhty. Sisällä on led-kynttilä, just in case.




Hi! A day after my previous post about Envelop, my order arrived! So typical :) So to give you the full picture about my order, I want all you to know that I have recieved all the products that I´ve payed for. And more. It maybe took a while, but who cares when the cushion covers I recieved are so nice! As I wrote earlier, I was unhappy with the Bows cover being mint green. Envelop said that I can keep it and have a new cover of my choice to replace it. And now when I opened the parcel there was not only one cover, but two covers the another one being the lovely Bows! So no more unhappy faces, the company seems to keep their promises after all!


// m


Labels: , , ,

Dec 18, 2012

| THE GOOD AND THE BAD

Heips! Aika moni tunnisti saman tekstiiliongelman, josta murisin eilen. Jatketaan vielä hetki samalla aiheella nimittäin tyynyasialla. Haluatteko hyvät vai huonot uutiset ensin? Otetaan eka ne hyvät - Envelop on nettipohjainen yritys, joka on koonnut yhteen satoja eri kuosisuunnittelijoita - yhtenä tuotteena ovat sisustustyynyjen päälliset, joita on myynnissä kolmea eri kokoa yhteensä satoja erilaisia. Yhden 50x50 tyynynpäällisen hinta on 22,90 euroa. Postikuluja ei ole, ainoastaan 0,99 euron käsittelymaksu per tilaus. Tyynyissä on piilovetoketju ja kangas on 100 % tukevaa puuvillaa. Värit eivät haalistu, vaikka päällisen pesisi 80 asteessa! Kuulostaa aika hyvältä vai mitä!?

Tässä on muutamia mun suosikkeja, voisin ottaa ne kaikki!


Entä ne huonot uutiset? Palvelu on erittäin hidasta ja tilauksen perilletulo kestää viikkoja. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin monen päivän viiveellä. Mulla on tosin kokemusta vain yhdestä tilauksesta, johon kuului kaksi päällistä: ekan rivin keskimmäinen Bows-tyyny ja vikan rivin ensimmäinen Aztec-tyyny. Viimeksi mainittu vastasi täysin odotuksia eli oon siihen tosi tyytyväinen. Rusettityynyssä taas oli selvä virhe, sillä se oli taustaväriltään mintunvihreä (wtf!). Merimieskin ihmetteli oma-aloitteisesti, miten olin tilannut mintun värisen tyynyn eli vika ei ollut mun korvienvälissä :) Reklamoin tietty asiasta ja sainkin jossain vaiheessa ystävällisen vastauksen, että voin pitää viallisen tyynyn ja he lähettävät mulle uuden maksutta tilalle. Odotin uutta päällistä varmaan pari viikkoa kunnes otin marraskuussa jälleen yhteyttä asiakaspalveluun. Ja kas kummaa - tuote on juuri lähetetty ja sujahtaa postiluukustani suora lainaus: "any minute now". Tämä oli tilanne 29.11.2012. Tilaa ken uskaltaa, on siis mun neuvo!

To continue the same theme I wrote about in my last post, please let me introduce you to Envelop. It´s a webstore that sells different products designed by very wide range of great designers. Above is a collage that I made of my favorite cushion covers. Love them all! But here comes the BUT: My order for two pillow covers took many weeks and one of them (the Bows cover on the first row) had serious flaws - it was light mint green! Even sailor wondered why I had chosen such a color :) So now I´m waiting for a compensation in form of a free cushion cover that the company promised me in October. Last time when I asked about the delivery, they answered that it should arrive quote: "any minute now". This was 29.11.2012.

 // m
  

Labels: , ,

Dec 17, 2012

| NOT FOR SALE

Hyviä mattoja, tyynyjä, päiväpeittoja ja verhoja on lähes mahdoton löytää. Niitä ei ilmeisesti kukaan halua myydä, paitsi jotain yhtä ja samaa tyyliä mitä on ollut kaupan noin 90-luvulta asti. Viininpunaista, seppotaalasmaanvihreää ja beessiä olkaa hyvät! Verhoista löytyy lohenväristä pitsivoileeta, herkkiä kukkia ja sen sellaista. Suorastaan suutun kun käyn tavallisessa kangaskaupassa, joten mun on parempi pysyä poissa niistä. No onneksi meillä ei tarvita verhoja kuin parissa huoneessa, loput olkoot ilman.





Tätä taustaa vasten sain jo ihan ahdistusta, kun mietin mistä saadaan matto työhuoneeseen. Työtuolien pyöreät metallijalat on kuin luotu tekemään tuhoja valkoiseen puulattiaan, joten helpotus oli suuri kun Ellokselta hankittu villamatto oli sopiva! Ja vielä ihmetellään, miksi ihmiset on niin kiinnostuneita tekemään kaikkea kotiin itse - ompelemaan, kutomaan, paukuttamaan kangaspuita.. Ihan kaikkea kun ei sentään voi hankkia Ikeasta tai Marimekosta. Ja onneksi on myös kirpputorit, josta oon löytänyt myös kakkoskuvan mummonpeiton. On se niin nätti eikä vastaavaa todellakaan saa mistään!




Hi! One week until Christmas - can you believe it?! Before I bring the x-mas tree in, a few words about textiles. Or the lack of textiles to be precise. In Finland the selection of nice cushions, carpets, bed covers and curtains is very limited. It seems like that no-one wants to sell them? I no more visit any fabricstores, cause they sell almost the same stuff than 20 years ago. So thank god for online shopping and flea markets - the new carpet is from Ellos and the blanket in orange and white is one of my flea finds! 


// m


Labels: , , ,

Dec 16, 2012

| WRAPPING IT

Oon ollut niin saamaton viimeiset päivät, että aivan itseäkin ärsyttää. Toisaalta mihin tahansa ryhdynkään vaatii se hirveän ponnistuksen eli yhtä hyvin sitä katsoo vaikka kuus jaksoa Boardwalk Empireä sohvalla kuuman kaurapussin kanssa. Koko maha on yhtä vauvaa. Vaikka oon mä toisaalta saanut melkein kaikki lahjaostot tehtyä ja suurimman osan vielä pakettiinkin. Ja joulukortit ajoissa postiin, jippii!  




Tänä vuonna käytin kääreenä tuota ihan tavallista ruskeaa pakkauspaperia, värikkäitä naruja ja valmiita kortteja. Tai no muutamissa on tuollainen vihreä kuusi-kortti, joita tein yhdistämällä kuviollista askartelupaperia tukevaan kartonkiin. Ehkä viimeisestä kuvasta näkyy paremmin. Niin ja sellanen vinkki vielä, että washi tapen saa pysymään kiinni, kun laittaa sen tavallisen kiiltävän teipin päälle "koristeeksi". Muutenhan ne helposti irtoo ainakin vähän karheammasta paperista. Nyt yritän päästä kirppikselle, muutamia kivoja löytöjä onkin tullut taas tehtyä eli niistä ehkä myöhemmin!




Hi there! I´ve been mostly watching TV the past gone days as everything feels like an effort with this current status of mine. I´m starting to get irritated with this lack of action, but what can you do. But atleast I have all my x-mas gift shopping done and some of them are even wrapped! This year I chose very basic materials: brown packing paper, colorful bands and tags, and washi tape. Those pine shaped tags are my own creation - so easy to do! Have the best Sunday!


/ maiju


Labels: , ,

Dec 13, 2012

| 2ND HAND X-MAS CALENDAR

Iltaa! Täällä istuu soon-to-be äitiyslomalainen jälleen kerran kuuman ohrapussin kanssa. Yleensä ongelmana on, että vauvavatsa painaa alakertaan ja vaatii avuksi esim. tukivyön vaan mullapa on aivan eri suunnan ongelmat eli kupoli alkaa melkein rintalastasta. Ja painaa täten kylkikaariin aika pahemman kerran. Tänään töissä tuntui etten saa enää edes kunnolla hengitettyä eli mielellään olen huomisen kotona. Ja niitä aamuja oli mulla muutenkin enää kolme ensi viikolla. Voi ihanuutta, kun ei tarvi enää väkisin herätä tuonne pimeään, raapimaan autoa lumen alta! Sen verran siis tätä olotilan päivitystä :)

Taisin luvata Paavon joulukalenterista kuvamateriaalia eli laitetaan sitä tänään. Värikkään kangaskalenterin vuosimallista ei ole tietoa, ostopaikka kun jälleen kerran oli kirpputori. Paketeista tuli melko sekalainen joukkio - se 24. luukku joka vielä kuvan ottohetkellä puuttui on nyt paikoillaan eli sisältää muista poiketen jo pienen joululahjan. Luukuissa on pääasiassa suklaata ja lakuja sekä muutama leluylläri siellä täällä.








Hi! I have still few weeks to go until the baby arrives meaning that my maternity leave will start very soon. Only three working days to be precise. I´m feeling kind of huge and having all kind of aches, so I´m very happy to spend tomorrow at home! But enough about me whining - I promised some photos about Paavo´s Christmas calendar so here we go. It´s a flea market find (who would have guessed!) that has small hooks for gifts. I chose different colourful papers for wrapping so the result is very mismatch :) If you wonder about the missing number 24, I can tell you that the elfs came today with a larger present so it´s taken care of :)


// m


Labels: , , ,

Dec 11, 2012

| X-MAS BY BRIGG

Tänä vuonna ei oo jouluinspiraatiosta pulaa, siitä pitää moni bloggaaja huolen. Näihin kuviin jämähdin silti enemmän kuin hetkeksi, sillä tyylittely on ihan huimaa! Oon pitkän aikaa ollut kyllästymisen partaalla meidän puun värisiin keittiöntuoleihin ja puiseen ruokapöytään, mutta näistä kuvista taidan saada taas uutta ideaa. Männynoksa näyttää ainakin tosi hyvältä yhdistettynä kanervan ja kullan sävyihin, vau... Kuvat lainattu BRIGG-blogista, klik!






pics | BRIGG


These pics made me go dizzy for a while - love the styiling and color combination like crazy! I´ve been somewhat tired with our wooden kitchen chairs and table, but these pics gave me much needed inspiration to combine wood with pine green, gold and soft shades of wine red. What a great source for inspiration blogs are, don´t you agree?! These images are from BRIGG, click!


// M


Labels: , , ,

Dec 10, 2012

| FIND YOUR X-MAS VOL. 2

Pienet asetelmat siellä täällä on meillä tuttu näky. Viimeksi tänään aamuhämärässä Paavo kysyi multa, että miksi mamma tykkäät laittaa illalla kaiken niin nätiksi :) Eli sytyttää kynttilöitä ja jouluvaloja. En oikein keksiny siihen mitään ymmärrettävää selitystä :)

Olohuoneen TV-tason nurkkaan laitoin joulua pikkurahalla - pienet pyramidilasilyhdyt löytyi kirppikseltä jo viime vuonna eurolla kappale, pullo samoin. Iso käpy puolestaan on Paavon viime vuoden dagisaskarteluja. Muksaa viikkoa kaikille!









Hello! I like to have small arrangements here and there to lift up the x-mas spirit. My 5-year old son has noticed this as well - he asked me this morning that why do you mum always want to have it so nice here in the evenings :) Meaning all the candles and x-mas lights that I put on when it gets darker. Here is one of my simple decorations - the small pyramide lanterns are flea finds for 1 euros each and so is the white vase. The pine cone was decorated by my son Paavo. Have a nice day!

// m



Labels: , , ,

Dec 9, 2012

| FUN GIFT IDEAS

Joululahjoiksi kannatan ehdottomasti sellaisia hankintoja, joita tulisi ostettua muutenkin. Ja toisaalta sellaisia lahjoja, joita ei tulisi ostettua muuten, mutta joiden hankintaan joulu tarjoaa sopivan hulluttelumahdollisuuden! Määrän sijasta meillä panostetaan silti ehdottomasti mieluummin laatuun eli Paavo saa yhden kivan lelun ja yhden kiinnostavan pelin, puuhakirjan sekä joitain vaatteita. Itselle ja kotiin voisin ostaa jonkun kauan haaveilemani jutun - tosin tänä vuonna sekin jää väliin, koska rahaa on mennyt kiitettävästi remonttiin, uuteen vanhaan autoon ja vauvan tavarahankintoihin. Kummilapsille ja Paavolle löysin loistavia juttuja Konglomeratista (mainos!) - esim. maatuskoista ja melamiimilautasista riittää iloa pitkään!  





I´m not that into buying a lot of chistmas presents - instead of quantity, I prefer quality also in this case. Paavo will for example get a one toy, one board game, one hobby book and maybe some clothes that he needs anyway for winter. Konglomerat is my choice for fun gifts for both home and for the kids!

/ m


Labels: , , ,

Dec 7, 2012

| ELFS ARE ON THE MOVE...

Postilaatikossa odotti keskiviikkona pieni paketti, jonka sisältö oli mulle täysi arvoitus. Postipaketista paljastui nätisti kääritty toinen paketti.. Ja siitä edelleen aivan ihana OYOY:n puinen tonttu! Jouluyllärin lähetti mulle Story North (mainos!), jonka nettikaupan valikoimaa on tullut monet kerrat ihailtua.







Keräsin kollaasiin muutaman tämän hetkisen suosikin - jos tekisin joululahjalistan, niin näistä moni olisi ehdottamasti mukana :)



Hi there! As the story tells, the elfs are on the move. I myself discovered a mystery package from my post box last wednesday, no clue at all what it would contain.. Love the wrapping btw, so nice and simple! But the gift was even better - a wooden elf by OYOY! My thank-you goes to North Story that has an amazing selection of the best Scandinavian interior items in their webstore. If I had a wishlist for x-mas, here would be some wanties that would make me happy pretty long! :)




/// m



Labels: , , , , ,