| SWEET!
Suomalaiset ovat kovaa järjestökansaa. Jos Runebergin tortulle olisi oma järjestö, saattaisin ehkä liittyä. Kaikki pulla on hyvää, mutta Runebergin torttu on ihan omaa luokkaansa, nam. Joka keväinen houkutus. Miten on, fani vai not?
Puusohvan pehmusteena on muuten uusi tyyny Ellokselta, alehinta 3,95 €. Toinen puoli on mustaa samettia eikä tuo pinkki kanttauskaan paha ole. :)
This tart is a Finnish classic originally created by the wife of famous Finnish poet J.L. Runeberg. It is eaten on Mr Runebergs birthday on 5th of February, which is also a national flag day. Altough the recipe is from 1800 century, it is one of my true favourites. And quite pretty as well :)
ッ
| m
| m
Labels: food n´ drink
24 Comments:
fani!!!!!!!!!!!!
Fani!! Etenkin, jos ne on sellaisia ihanan meheviä ja kosteita. Tein itse viime viikolla ja niistä tuli kamalan kuivia ja pahoja. Itse tehdyt ei rulaa :D
Juuri näin - kosteudessa on se salaisuus! Itsetehdyissä on se silti se hyvä puoli, että sokerivesikuorrutuksen ja hillon määrää voi säädellä hillittömästi :I
Not! Mutta laskiaspullia (hillolla, absolut!) on mennyt tänä vuonna jo kolme :P
Fani, ehdottomasti! Ihan paras leivonnainen. Sain viime viikolla kehiteltyä eri ohjeiden perusteella hyvän kotiversionkin. Nam!
Ehdottomasti fani, ja mun mielestä pitää myöskin ehdottomasti olla valkoinen tomusokeri rinkula :) Eihän se makuun vaikuta mutta... ! :D
Voi nam, ihastelin itsekkin noita tänään kaupassa, vielä en retkahtanut...
Toi on totta. Niitä voi myös lisätä jokaisen haukun/lusikallisen jälkeen :D
Fani, kunhan runsaasti sitä ehtaa kostuketta! ;)
It looks delicious !!:)
Ihminen, joka syö niitä salaa (itseltäänkin) matkalla bussipysäkiltä kotiin, on sitten?? Tosifani?
Haha, been there done that XD
Joo nekin menee! :D
Vähän samoilla linjoilla, valkoinen on se perinteinen
HyväHyvä, herkuttelu on parasta luvan kanssa :)
Mulla on joskus ollu joku samanlainen episodi, tais viimeks olla autoa ajaessa kun meni yks torttu samalla, mummms! XD
nam,ja joka kevät olen kyllä fani :P tosin itsetekemät on parhaita!
Meillä mainaa monesti jäädä tortut leipomatta/ostamatta ja syömättä kun Runebergin päivänä on keskimmäisen synttärit. Nyt kyllä alkoi tehdä niin mieli, että ehkä teen sitten alkuviikosta kuitenkin jokusen tortun. :) ja sit pitääkin alkaa tehdä niitä laskiaspullia. Hirveetä herkuttelua tää helmikuu! Kivaa pakkaspäivää, koitetaan tareta!
Ehdottomasti fani!
Fani!! Joka tosin ei tänä vuonna ole vielä syönyt yhden yhtä Runebergin torttua... Ihana tuo tyyny!
Oletko kuullut, että Runeberg syntyi oikeasti 7.2., mutta hänen ystävänsä herättivät hänet laulaen 5.2., eikä herra J.L. raaskinut huomauttaa siitä heille? Itse olen tykännyt kansallisrunoilijastamme paljon enemmän tuon tarinan kuultuani!
No enpä tiennyt, hehe - jäi sitten tuo päivä historiankirjoihinkin näköjään! Kiitti hauskasta yksityiskohdasta ;)
Hahah mua huvittaa tää fani-keskustelu :-D oon töissä leipomossa, jossa on viimeinen kuukausi painettu noita runebergin torttuja ihan täysillä kahentoista tunnin työpäiviä. Itellä meni maku noihin torttuihin jo ekan viikon jälkeen ihan täysin! Mut voin kertoa, että eri merkkien runebergin tortut tehdään eri ohjeilla, tavoilla ja kostukkeilla, eli maku vaihtelee merkin mukaan :)
Huh, tuosta tulis torttuöverit varmaan itse kullekin :) Ehkä ne on siks niin hyviä, että saatavuus rajoittuu yleensä tähän kevääseen. Ei se mämmikään maistu ympäri vuoden, jos nyt ylipäänsä maistuu :) Itse liputan Fazerin torttujen puolesta, tykkään rouheasta koostumuksesta ja kosteuskin niissä yleensä sopiva.
Post a Comment
// Oh, you made my day!
Thank you for your comment //
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home