Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

| SWEET!

Feb 1, 2012

| SWEET!

Suomalaiset ovat kovaa järjestökansaa. Jos Runebergin tortulle olisi oma järjestö, saattaisin ehkä liittyä. Kaikki pulla on hyvää, mutta Runebergin torttu on ihan omaa luokkaansa, nam. Joka keväinen houkutus. Miten on, fani vai not?

Puusohvan pehmusteena on muuten uusi tyyny Ellokselta, alehinta 3,95 €. Toinen puoli on mustaa samettia eikä tuo pinkki kanttauskaan paha ole. :)




This tart is a Finnish classic originally created by the wife of famous Finnish poet J.L. Runeberg. It is eaten on Mr Runebergs birthday on 5th of February, which is also a national flag day. Altough the recipe is from 1800 century, it is one of my true favourites. And quite pretty as well :)



| m

Labels:

24 Comments:

At 1/2/12 17:12 , Blogger Elsa/ Oi mutsi mutsi said...

fani!!!!!!!!!!!!

 
At 1/2/12 17:23 , Blogger Nanna said...

Fani!! Etenkin, jos ne on sellaisia ihanan meheviä ja kosteita. Tein itse viime viikolla ja niistä tuli kamalan kuivia ja pahoja. Itse tehdyt ei rulaa :D

 
At 1/2/12 17:29 , Blogger maiju said...

Juuri näin - kosteudessa on se salaisuus! Itsetehdyissä on se silti se hyvä puoli, että sokerivesikuorrutuksen ja hillon määrää voi säädellä hillittömästi :I

 
At 1/2/12 17:33 , Blogger Murmelly said...

Not! Mutta laskiaspullia (hillolla, absolut!) on mennyt tänä vuonna jo kolme :P

 
At 1/2/12 17:44 , Blogger Tytti said...

Fani, ehdottomasti! Ihan paras leivonnainen. Sain viime viikolla kehiteltyä eri ohjeiden perusteella hyvän kotiversionkin. Nam!

 
At 1/2/12 17:48 , Blogger Tähtianis said...

Ehdottomasti fani, ja mun mielestä pitää myöskin ehdottomasti olla valkoinen tomusokeri rinkula :) Eihän se makuun vaikuta mutta... ! :D

 
At 1/2/12 18:19 , Blogger IhanHelmee said...

Voi nam, ihastelin itsekkin noita tänään kaupassa, vielä en retkahtanut...

 
At 1/2/12 18:30 , Blogger Nanna said...

Toi on totta. Niitä voi myös lisätä jokaisen haukun/lusikallisen jälkeen :D

 
At 1/2/12 19:13 , Blogger Elsa said...

Fani, kunhan runsaasti sitä ehtaa kostuketta! ;)

 
At 1/2/12 19:48 , Anonymous Berså said...

It looks delicious !!:)

 
At 1/2/12 20:46 , Blogger Marissa said...

Ihminen, joka syö niitä salaa (itseltäänkin) matkalla bussipysäkiltä kotiin, on sitten?? Tosifani?

 
At 1/2/12 21:47 , Blogger maiju said...

Haha, been there done that XD

 
At 1/2/12 21:47 , Blogger maiju said...

Joo nekin menee! :D

 
At 1/2/12 21:48 , Blogger maiju said...

Vähän samoilla linjoilla, valkoinen on se perinteinen

 
At 1/2/12 21:49 , Blogger maiju said...

HyväHyvä, herkuttelu on parasta luvan kanssa :)

 
At 1/2/12 21:50 , Blogger maiju said...

Mulla on joskus ollu joku samanlainen episodi, tais viimeks olla autoa ajaessa kun meni yks torttu samalla, mummms! XD

 
At 1/2/12 22:22 , Blogger Jenna said...

nam,ja joka kevät olen kyllä fani :P tosin itsetekemät on parhaita!

 
At 2/2/12 09:55 , Blogger Esmeralda said...

Meillä mainaa monesti jäädä tortut leipomatta/ostamatta ja syömättä kun Runebergin päivänä on keskimmäisen synttärit. Nyt kyllä alkoi tehdä niin mieli, että ehkä teen sitten alkuviikosta kuitenkin jokusen tortun. :) ja sit pitääkin alkaa tehdä niitä laskiaspullia. Hirveetä herkuttelua tää helmikuu! Kivaa pakkaspäivää, koitetaan tareta!

 
At 2/2/12 19:45 , Blogger alegni said...

Ehdottomasti fani!

 
At 3/2/12 20:18 , Blogger Marja said...

Fani!! Joka tosin ei tänä vuonna ole vielä syönyt yhden yhtä Runebergin torttua... Ihana tuo tyyny!

 
At 6/2/12 02:19 , Blogger Salla said...

Oletko kuullut, että Runeberg syntyi oikeasti 7.2., mutta hänen ystävänsä herättivät hänet laulaen 5.2., eikä herra J.L. raaskinut huomauttaa siitä heille? Itse olen tykännyt kansallisrunoilijastamme paljon enemmän tuon tarinan kuultuani!

 
At 6/2/12 10:47 , Blogger maiju said...

No enpä tiennyt, hehe - jäi sitten tuo päivä historiankirjoihinkin näköjään! Kiitti hauskasta yksityiskohdasta ;)

 
At 7/2/12 16:03 , Anonymous Anonymous said...

Hahah mua huvittaa tää fani-keskustelu :-D oon töissä leipomossa, jossa on viimeinen kuukausi painettu noita runebergin torttuja ihan täysillä kahentoista tunnin työpäiviä. Itellä meni maku noihin torttuihin jo ekan viikon jälkeen ihan täysin! Mut voin kertoa, että eri merkkien runebergin tortut tehdään eri ohjeilla, tavoilla ja kostukkeilla, eli maku vaihtelee merkin mukaan :)

 
At 9/2/12 10:35 , Blogger maiju said...

Huh, tuosta tulis torttuöverit varmaan itse kullekin :) Ehkä ne on siks niin hyviä, että saatavuus rajoittuu yleensä tähän kevääseen. Ei se mämmikään maistu ympäri vuoden, jos nyt ylipäänsä maistuu :) Itse liputan Fazerin torttujen puolesta, tykkään rouheasta koostumuksesta ja kosteuskin niissä yleensä sopiva.

 

Post a Comment

// Oh, you made my day!
Thank you for your comment //

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home