Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Jul 31, 2011

SUMMER NIGHTS & LIGHTS. Hieno viikko ollut, miehen loma alkoi ja siitä on seurannut paljon kaikkea kivaa. Veneilyä, mökkeilyä, grillaamista kaveriporukassa sekä tänään kotonakin pientä projektia. Tee-se-itse -työpöytää on tulossa eli ehkä siitä kuvia ens kerralla...



Loman alkua päätin juhlia uudella lyhdyllä - Tine K:lla olen nähnyt tällaisia siroja lasilyhtyjä eli sellainen oli alunperin kiikarissa. Niitä ei kuitenkaan ollut eli poistuin tämän kuparin värisen Nordalin lyhdyn kanssa ja taitaa se sopia paremmin ruokapöydälle. Kirppikseltä löytyi samana päivänä vielä ihan nappiin kuvan aito sarvi-pari kolmella eurolla! Kynttilän aluslautanen on Arabiaa, säästin sen miehen mummon tavaroista. Näitä kun löytyisi jostain lisää... sattuisiko joku muuten tietämään sarjan nimen?

Nyt sohvalle rentoilemaan!


| m

Labels: ,

Jul 25, 2011

THE THING IS. Että hyvästäkin periaatteesta tulee aina välillä lipsuttua. Kuten että on luvannut (itselleen) olla ostamatta enää yhtään kynttilänjalkaa, peltirasiaa tai kulhoa. Tänään kompastuin viimeiseen, kun näin kirppiksellä tämän valkoisen posliinikulhon. Kauniin mallinen, mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Hieman kulunut, mutta ei liikaa. Sopisi niin hyvin kahden vanhan cafe au lait kulhon kaveriksi.. Tässä kohdassa on muuten pakko kehua Amsterdamin kirppistarjontaa ja etenkin hintatasoa - edellisessä postauksessa ollut puukori kustansi kurjat 15 euroa ja nämä ranskalaiset antiikkikahvikupit yhteensä 12 €. Pariisissa vastaavat maksoivat halvimmilaan 20 €/kpl.....




Niin ja rempasta sen verran, että miehet tosiaan tulivat aamulla, mutta jättivät jälkeensä vielä suuremman sotkun. To be continued silläkin saralla. Onneksi jo huomenna. Tämän päivän operointi tapahtui osaksi meidän parvekkeella, josta äijät roudasivat ylimääräistä tavaraa pois. Ja sopiihan se, nimittäin melkoisen kulunut edellisen omistajan hylkäämä ulkopenkki, tuohon keittiönpöydän ääreen. Enpä tullut ajatelleeksi :)




Vielä kiinnostaisi kuulla onko teillä joitain ostorajoitteita? Tuleeko ostettua aina joitain tiettyjä juttuja, vaikka ei perinteisessä mielessä niitä keräile?

| m

Labels: , ,

Jul 24, 2011

WAITING. Huomenna saadaan keittiö lopullisesti kuntoon, kunhan remppamies vaan aamulla ilmaantuu. Olen luottavainen. Keittiönkaappien irrotetut rungot ovat pyörineet missä milloinkin tiellä ja kaikenlaista niihin kuuluvaa kippoa ja purnukkaa on joka puolella. Kiva saada ne omille paikoilleen.

Keittiössä on Högforsin 5A puuhella, jonka varaan lasketaan paljon syksyn tullen. Jo ajatus kauan muhineesta lihapadasta ja siinä paistetuista pullista kantaa pitkälle syysmasiksen torjunnassa. Tosin nytkin toivoisi, että olisi jotain pehmeää johon kääriytyä, kummallisessa maailmassa elämme nykyään. Norjan tapahtumat ovat jotain käsittämätöntä... Kaikki sympatia naapurimaalle.



puulaatikko | kirppislöytö Amsterdamista
peltiviiri | kirppislöytö torstailta


hugs | m

Labels: ,

Jul 21, 2011

ENTRANCE. Talo, jossa asumme on kaksikerroksinen, mutta asuntomme on yhdessä tasossa talon toisessa kerroksessa. Meillä on kuitenkin oma sisäänkäynti eli ulko-oven avatessa vastaan tulee portaikko, joita pitkin päästään itse asuntoon ja meidän eteiseen. Itse portaista en saanut nyt järkevää kuvaa, mutta ne ovat oikein kivat - harmaat ja puiset.



Muutama kesäkukka istutettuna vanhoihin sinkkisaaveihin.



Ja tässä itse eteinen. Kuva on otettu toisesta makuuhuoneesta eli kaappien vieressä olevasta ovesta mennään keittiöön. Harmaat kaapit olivat eteisessä ja niille ei ole tehty mitään. Pienen vaatekomeron lisäksi tässä onkin asunnon kaikki säilytystilat eli mielikuvitusta on saanut käyttää kaiken tavaran mahduttamiseksi! Onneksi vanhoja matkalaukkuja on löytynyt paljon.



Niitä on tukittu katonrajaan asti..



...ja jokaiseen mahdolliseen koloon.. :)


matto | plantagen
tennarit | h&m
vihreä penkki | anno.fi


Sitten vielä kesän toistaiseksi paras kirppislöytö - vanha 50-luvun peltilamppu, jonka löysin 7 eurolla! Kuvun halkaisija on komeat 40 cm!! Sen verran vaati tuunausta, että sprayasin tunkkaisen mudanruskean värin päälle mattamustan kerroksen ja mies vaihtoi uuden johdon. Näitä kun saisi lisää... lamppumaanikko tykkää! :)



Kohta hakemaan Paavoa, mitähän keksittäisiin harmaan päivän piristykseksi... mustikkapiirakassa saattaisi olla ideaa. :)

| m

Labels: , ,

Jul 16, 2011

LET´S PLAY. Ensiksikin kiitos huikeista kommenteista koskien tuota meidän keittiötä. Kaikki järjestyi sinne vähän sattumalla, koska 4 kk aikana operoin pelkästään mielikuvan perusteella. Mutta hyvä siitä tuli! :) Sitten varsinaiseen aiheeseen eli Paavon huoneeseen. Se on olohuoneen ja makuuhuoneen välissä, sillä sintti ei vielä suuremmin omaa rauhaa kaipaa. Tämä huone tuli kerralla valmiiksi, koska kaikki kalusteet ja muut jutut oli jo ennestään hankittuna. Mitä nyt edellisessä asunnossa keittiönpöytänä toiminut pikkupöytä muunnettiin kirjoituspöydäksi.



sänky | anno.fi
matto | ikea
leluarkku | kirppislöytö


Tämän huoneen kanssa saa kyllä olla koko ajan tarkkana, ettei tule ahdettua sinne liikaa tavaraa. Varsinkin kun muu väritys on näin neutraalia, tarttuu jokainen yksityiskohta heti silmään.. Kiva olisi pitää huone mahdollisimman simppelinä. Vaikeaa, kun lapsille on nykyään olemassa vaikka mitä ihania leluja ja huonekaluja! Sen verran on varmaan muutosta tänne luvassa, että maalaan harmaan tapettiseinän jossain vaiheessa....



kanilamppu | kaunis pieni elämä
lippunaru | maileg


Nyt seuraamaan, kun mies grillaa kokonaisen kanan!

| m

Labels: ,

20 m2. Keittiö on tämän kodin ehdoton keskipiste ja on jo nyt osoittautunut paikaksi, jossa vietetään eniten aikaa. Neliöitä on ainakin kaksikymmentä eli todennäköisesti huone on yhdistetty kahdesta pienemmästä. Keittiössä tehtiin suurin remonteeraus: punaiset lattiat maalattiin harmaiksi (kuten muussa asunnossa), seinät liitutaulumaalilla ja valkoisella. Edelliset omaistajan makeat retrokukkatapetit olisi melkein menneet, mutta niitä ei voitu säilyttää, koska keittiössä oltiin tupakoitu sisällä. Yök. Onneksi haju lähti pintojen uusimisella eli paneelikattokin uudistettiin maalaamalla.

Tässä näkymä toiseen suuntaan. Värejä on muuta kotia runsaammin ja se ehkä ennustaa, että retro ja 70-luvun jutut ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Musta-valkoinen on silti ja pysyy! :)



ruokapöytä | anno.fi

tuolit | huutokauppalöytöjä
kattolamput | vintagelöytö Pariisista



vitriini | ikea
s-kirjain | parolan asema
candy boy -laatikko | kirpputorilöytö




Lasioven takana on eteinen. Ehkä siitä kuvia ensi kerralla.
Leppoisaa lauantaita ja kiitokset mukavista kommenteista edelliseen postaukseen!


| m

Labels: , ,

Jul 15, 2011

AT LAST! Kohta neljä viikkoa elettyä elämää takana uudessa kodissa. Ihmetellessä tämä on mennyt, sillä ensi kertaa en elä kompromissikodissa. Siis sellaisessa, jossa kaikki on melko "ok", keittiö ihan kiva, tapetit voisi vaihtaa sitten joskus ja kyllä tää nyt menettelee -meininkiä. Niitä asuntoja on ollut ihan liikaa. Mutta nyt on toisin! Nautiskelen vanhoista isoista ruutuikkunoista, puulattian narinasta ja pelkästä ajatuksesta saada tuli kakluuniin syksyllä! Ja vanhat huonekalut ovat vihdoin saaneet ansaitsemansa puitteet - happy, happy, happy!

Parasta silti kaikessa ovat tämän kodin asukkaat. Paavo-poika ja mies, joita katsomalla pystyn pysähtymään tähän hetkeen ja tuntea oloni kertakaikkisen onnelliseksi. Pitää välillä ummistaa silmät ja todeta, että kaikki on todella totta. On se. :)




Olohuoneen nurkkaus, jossa klaffipöytä ja kaikenlaista tavaraa.
Puhelin on miehen mummon peruja. D-kirjaimen raahasimme Amsterdamista.

| m

Labels: ,