Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Dec 20, 2010

RIGA. Kolmen päivän jälkeen on yllättävän kiva palata kotiin. Riikassa oli silti hirmumukavaa: hyvää ruokaa, monipuolisesti shoppailtavaa sekä muutenkin paljon nähtävää. Silti sanoisin, että Latvian helmessä kannattaa käydä kesällä tai ainakin luulisi että sen monet puistot ja kaunis vanha kaupunki ovat silloin enemmän edukseen. Joulutunnelma välittyi onneksi joka puolelta - en muuten tiennyt, että Riikassa pystytettiin vuonna 1510 ensimmäinen joulukuusi! Seuraavassa sekalaisia kuvia reissun varrelta..



Ensimmäisessä kuvassa näkymä hotellin ikkunasta.




Keskustori jatkui satoja metrejä joka suuntaan.
Lisää lihaa, kalaa ja muita herkkuja oli myynnissä isoissa Zeppelin-halleissa.




Yhtä aikaa kaunista ja rapistunutta.




Kierros Latvian sotamuseossa.





Ruoka oli loistavaa.
Kuvassa kirkasliemistä keittoa hapankaalilla ja savukyljellä, mums :)





Ja lopuksi Riikan joulua!


Hi guys! Some pictures from my trip to Riga :)

wish you well | maiju

Labels:

Dec 13, 2010

IN THE NAME OF ART. Vähän on nyt toiston makua, mutta ei se mitään - blogini itsevaltaisena adminina saan valita tänne mitä ikinä haluan (hähää) eli seuraavassa tulee kaksi kuvaa makuuhuoneesta :). Sama sängynpääty vaan ei samat koristukset. Enkeleitä tuntuu olevan tänä jouluna esillä aika paljon. Itse en niistä juuri perusta, kun tykkään enemmän tällaisesta rososta ja rustiikista kuin pitsistä ja romanttisesta. Mutta siivet saivat tulla mukaan.

Lemppari on täällä kuitenkin kuvan taulu eli se on toinen omistamani vaasalaisen graafikon Janika Herlevin työ. Kuvassa on Rita Hayworth ilman meikkiä, mutta omasta mielestäni tämä muistuttaa enemmän miestä - James Deania ehkäpä? Oli miten oli, grafiikka on huippua ja ehdottomasti uusi keräilyn kohde!

Kiitokset vielä Riika-vinkeistä, tärpit on jo tallennettu puhelimen muistiin eli niiden ja muiden mielenkiintoisten kohteiden tahtiin tallustelemme loppuviikon!





Some replay maybe. But anything goes in the name of art, right? I changed the place for this graphic art made by the Finnish artist Janika Herlevi. I love her work and this is the second piece that I own. I think these black and white pictures go with everything, and give a more modern twist too. The picture represents Rita Hayworth without make up, but I think that it looks more like a man, James Dean perhaps?



| maiju

Labels: , ,

Dec 12, 2010

SUNDAY. Joulukuu vierii eteen päin mukavaa vauhtia. Talvi on ehkä rajannut kiireitä pois tai sitten jostain muusta syystä on tullut vietettyä enemmän aikaa kotona. Voi sanoa, että on todella ehtinyt nauttia talven tulosta ja näistä pimeistä illoista! Ei siihen tarvita takkatulta, lomaa tai muita ylellisyyksiä - riittää että on lämmintä ja joku mukava paikka, johon asettua. Kynttilöitä paljon totta kai. Ja herkkuja... päätin etten sure muutamaa kesän jälkeen kertynyttä kiloa vaan elelen sopusoinnussa "talvipainoni" kanssa ja syön pipareita, jos siltä tuntuu. ;) Keväällä sitten taas kiristetään, eikös!



cushion | home made
lamp | ikea



Kotona viihtyvyys lisääntyi tällä viikolla entisestään, kun Ikean Ektorp-sohva kannettiin sisään. Tykkään kovasti, vaikka aluksi pelkäsin että laatu vastaa hintaa.. Toinen kiva hankinta oli wanha enkelikynttelikkö, jonka löysin pieneltä antiikkikirppikseltä vitosella. Yksi enkeli puuttuu, mutta eipä tuo haittaa. Paavo käy sitä kuitenkin säännöllisesti pyöräyttämässä eli kilinää kuuluu, vaikka kynttilät eivät palaisikaan :) Vanhoja joulukoristeita saisi löytyä enemmänkin..

Nyt odotellaankin seuraavaksi tulevaa torstaita eli lähtöä Riikaan! Kovasti kiinnostaisi kuulla Riikassa käyneiden vinkkejä: shopping, ruoka, nähtävyydet, where to go?




Hi! Some small changes in my home this week: a new sofa from Ikea (Ektorp) is my new "nest" on the evenings. I also happened to found this old candelholder from an antiques flea market. Nice patina altough one of the angels is missing. So far November has been totally amazing this year and it´s only getting better: on Thursday we are off to Riga! If you have any tips for shopping, restaurants and sightseeings etc. in Riga, please share your experiences!



have a joyful time! | maiju

Labels: , ,

Dec 7, 2010

GO FOR SLOW. Uuh, mikä ihana pitkä viikonloppu takana! Sitä edelsi kolmen päivän työreissu Linköpingissä eli pidempi vapaa tuli todella tarpeeseen. Vähän onneksi ehdittiin kierrellä ruotsalaisissa pikkukaupoissa, joista löytyi kaikenlaista pientä sisustusjuttua kotiin. Niin paljon parempi valikoima kuin kotimaisissa, nyyh... Ostoksista ehkä kuvia myöhemmin. Lisää nopeutta olisin kaivannut ainoastaan liikkumiseen maiden välillä - kuusi lentomatkaa tuntui vähän liitoitellulta näille etäisyyksille (peukut matkatoimistolle...not).

Kuvissa on hieman lisää joulua - pellavaiset sukat tein itse viime vuonna, sinkkiset noel-kirjaimet puolestaan sain eräältä blogiystävältä Ranskasta. Edelleen erittäin arvostettu lahja!

Nyt glögiä ja riisipuuroa, joka on muhinut muutaman tunnin Crock-Potissa, en voisi paljon enemäpää tykätä kyseisestä masiinasta - niin helppoa ja vaivatonta!





Hi! Due the Independence day here in Finland, we have had a nice long weekend. Just taking it slow after couple of days in aeroplanes on a work trip. On the pictures I have some more x-mas for you - the two linen christmas socks are my own production from last year. Noel-letters are a gift from a blog friend - like them a lot!


Another thing that I value at the moment, is the a Crock-Pot that slowly cooks the traditional rice pudding (or a porrige) that I like to eat this time of a year. So handy...


take it slow my friends | maiju

Labels: ,