Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Oct 2, 2011

FUEL TO THE FIRE. Nyt on pää räjähtämispisteessä. Koko viikonlopun mittainen lähiopetusjakso on sisältänyt melkomoisen määrän uutta asiaa ja ennen kaikkea ajateltavaa. Asioita, joita en valokuvatessani ole lainkaan tiedostanut. Tuntuu, kuin liekkeihin olisi heitetty bensaa! Hyvällä tavalla :) Tai mitä ajattelette tästä:

"Valokuva on 90 % ajatusta,
ja 10 %
tekniikkaa"

"Photography is 90 % about thinking,
and 10 % about technique"



omakuva | lähtätaso ennen koulutusta


Ensi viikon tehtävänä on ottaa kahdeksan kasvokuvaa.
"Mallit" ovat nyt hakusessa, tästä tulee jännää!

| m

Labels: ,

6 Comments:

At 2/10/11 19:57 , Blogger pieni mopo said...

Haa - tästä taitaa tulla jännää - odotan innolla mitä tuleva heittäytymisen ja palon viikko tuo tullessaan. Oletkos muuten seuraillut 365-blogeja, joissa on joka päivä uusi omakuva bloggauksen alla. Ehdin taannoin kokeilla moista muutaman kuukauden kunnes kamera kosahti ja homma jäi sillä erää. Yhtä kaikki - kiinnostava tuo kuvausprosessisi. Onko kasvokuvissa pakko näkyä kasvot?

 
At 2/10/11 20:38 , Blogger maiju said...

Oh my! - mun huonolla itsekurilla ei kyllä tulisi vuoden jokaiselle päivälle kuvaa! Toisaalta kun kävin läpi vanhoja kuvia, niin niistä melko hyvin hahmottuu hössötykset yhden vuoden aikana, sen verran on kumminkin tuo mötikkä kädessä :)

Tässä kahdeksan kuvan paketissa on tarkoitus kiinnittää huomiota kuvalliseen ilmaisuun eli että kuvissa on etuala, taka-ala ja pakopiste sekä 3-ulotteisuuden vaikutelma. Rajaus on ylävartalosta ylöspäin eli kyllä, kasvojen tulee näkyä. Ehkä laitan pari parasta tännekin, kun elämä enemmän tai vähemmän pyörii näissä asioissa. Koskaan ei kai ole ollut tarkoitus pidättäytyä vain sisustusaiheissa :)

 
At 2/10/11 20:54 , Blogger Onneli said...

Kuulostaapa mielenkiintoiselta!! Saanko kysyä missä opiskelet? Olen sun blogia seurannut nyt jonkun aikaa, mutta nyt vasta ekan kerran kommentoin..mukavia syyspäiviä!!

 
At 2/10/11 20:58 , Blogger selma said...

Mielenkiinnolla odotan kuviasi tänne! Varmaan kuvista on aika paljon ajatusta ja tunnetta, mutta enemmän kuin 10% kyllä taitoakin ja tekniikkaa ja myöskin valokuvauskalustoa ja jopa kuvankäsittelyäkin. Esimerkiksi se, että oppii terävyysaluetta (onkohan edes oikea termi) tekee kuvaukseen todella paljon. Lehdissä ja blogeissa kiinnostaa kyllä valtavasti juuri hyvät kuvat tietenkin sen lisäksi, että kuvattava kohde on kiinnostava. Ja tää mun kommentti ei nyt ole yhtään kiinnostava, pelkkiä itsestäänselvyyksiä... Taidan painua saunaan:)

 
At 2/10/11 21:30 , Blogger maiju said...

Hei Onneli, kiva että rohkaistuit kommentoimaan :) Opiskelen Keski-Pohjanmaan opistossa.

Selma: Olet oikeassa, että tekniikalla ja laitteiden hallinnalla on valokuvauksessa suuri merkitys, mutta ne eivät yksistään kanna pitkälle. Teknisesti loistava kuva voi olla sieluton ja epäkiinnostava - puuttuu "se jokin". Kun tekniikka on hallussa voi kuvaaja vapauttaa luovuutensa ja ottaa persoonallisia kuvia. Toivottavasti itsekin pystyisin joskus siihen.. On kyllä kiinnostavaa, miten asioista tulee pikkuhiljaa tietoiseksi ja vielä kiinnostavampaa on, miten ottaa niistä opiksi :) Olis kans pitäny laittaa sauna!

 
At 3/10/11 11:29 , Blogger Annimanni said...

Mun mentaliteetille sopii just hyvin tuo ajatus. Miehen mielestä nimittäin valokuvaus on ehkä jotain 90% välineurheilua (ainakin silloin pahimmillaan ), ja mun oli todella vaikea edes tarttua kameraan silloin. Halusin vaan KUVATA. Tosin täytyy myöntää, että ajattelin pakata matkalukemiseksi jonkin tekniikkaa koskevan kirjan, nyt se voisi ehdottomasti tehdä välillä hyvää.

 

Post a Comment

// Oh, you made my day!
Thank you for your comment //

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home