Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Nov 30, 2011

COUNTER ATTACK!

Keskiviikon väripläjäys, var så god! Näitä alusia fiilistelen vähän väliä, vaikka nyt joulun alla käyttöä on ollu vähemmän. Lätyskät ovat aitoa retroa Tanskanmaalta, keltaiset kirpparilta ja oranssit osto- ja myyntiliikkeestä. Jälleen kerran olisi pitänyt ostaa useampi, kun kerran mahdollisuus oli. Hauska muotoilu ei näissä kuvissa tule parhaiten esiin, mutta ehkä keltainen ja oranssi tuovat vähän lohdutusta pimeän keskelle...




Retro yellow and orange are not very x-mas, but in this time of year at least some bright colours are needed. So here is my counter attack to fight darkness! Design is Danish. I´ve bought these from our trip. Should have bought some more, but is late now. I Retro design!



Have a nice night now | m

Labels: ,

Nov 29, 2011

| PORTRAIT

Viime viikkoisen "mallin" luvalla seuraavassa on muutama ottamani muotokuva. Nyt ei kukaan saa ajatella, että nämä ovat mitenkään esimerkkeinä hyvistä henkilöpotreteista, sillä kuvat on otettu 100 % luonnonvalolla ilman mitään apuvälineitä. Reflen voisi kyllä pian hankkia, jotta kasvoille saisi lisää elävyyttä.. Näin luonnollista ja kaunista mallia oli kuitenkin mukava kuvata eli kävi ilman muuta hyvästä harjoituksesta. Viikonloppuna pääseekin sitten taas säätämään prolaitteita lähiopetusjaksolle... :)

Mukavaa tiistaita kaikki!


Hi! Here are some portraits taken by me on last Sunday. At this point I must say that these are amateur pictures taken with 100 % natural light. No pro-equipment what so ever! Anyway, for me this was once again good practice as my studies in photography are constantly on. And the model is lovely, don´t you think? :)





| m

Labels:

Nov 28, 2011

| SPARE ME

Huh mitkä ilmat tällä hetkellä Pohjanmaalla - jäätä, sadetta ja pimeyttä riittää mielin määrin. Paavo sai pettyä aamulla, kun pieni lumikerros oli muuttunut mustaksi maaksi. Siitä huolimatta tänään oli hyvä päivä: eka maanantai uudessa duunissa sai aikaan vain pientä ohimoiden jomotusta loppupäivästä ja nyt sekin on ohi. Uunissa paistuu perunarieskat. Merimies tulee huomenna vapaille ja keskiviikkona on palkkapäivä. Aion ainakin haalia Clas Ohlssonilta läjäpäin kynttilöitä :) Ja jos vaikka menis kirppikselle, on nimittäin hakusessa tällainen iso säästölipas norsu. Kuvan pieni lila on löytö neljällä eurolla. Näyttäisi kaipaavan isoa kaveria tuohon viereen :)



This small retro elephant has nostalgia in high dozes - they were once popular gifts given by various banks in Finland. Now I´m looking for a smiliar, but much bigger one, it would be a nice x-mas gift for sailor as he is a keen coin collector. Must visit some more flea markets I guess
:)




| m

Labels: ,

Nov 27, 2011

Hei taas! Piparit onnistuivat kerrankin ilman hampaiden kiristystä tai merkittävää siivoamista. 1800-luvulla tehty keittiösaareke ajoi asiansa, harmi ettei pimeässä saanut hyviä kuvia.



Kuvan kani liittyy aiheeseen siten, että minulta pyydettiin blogijoulukalenteriin "mainosta". Eli ken haluaa, voi ottaa kanin mukaansa ja laittaa omaan blogiin. Vielä ei ole kaikki 24 luukkua täynnä, joten uusia kuvia ja blogeja mahtuu mukaan! Saattaapa vielä kiireessä käydä niin, että puhallan pelin poikki, kun 24 blogia ja kuvaa on kasassa... Eli kiireesti sähköpostia, jos haluaa bloginsa ja ottamansa jouluaiheisen kuvan yhdeksi luukuksi (my2ndhandlife@gmail.com)!


| m

Labels: ,

| 1* ADVENT

Kuvailin tänään ystävien lapsia joulukorttikuvaa varten... vaativa laji ainakin näillä aloittelijan vehkeillä. Toivottavasti edes muutama onnistui! Muuten ajattelin, että pidetään rauhallinen päivä eli tiedossa on ainakin monta pellillistä piparkakkuja. Taitaa olla jo kuudes vuosi, kun teen niitä mummon ohjeella, perinteet perinteet! Hyasintitkin ovat auenneet juuri sopivasti ja tuoksuvat huumaavan hyvältä! Leppoisaa ensimmäistä adventtia kaikille!




Today we are making dozens of ginger biscuits after my grandmas recipe as it has been a tradition of mine over six years. The taste is so unique, so I have to have them every year! This afternoon I also arranged a small photoshoot with my friends and their kids, I hope the pics are fine so they get their x-mas cards! Not that easy for a beginner with no pro equipments... :) But now to the biscuits - have a nice 1. Advent!



| m

Labels: , ,

Nov 26, 2011

| VINTAGE DESIGN FIND!

Löysin eilen puulelun, jossa oli jotain kivaa. Vielä pari metriä ennen kassaa mietin, että otanko kuitenkaan. No pari euroa, eli antaa mennä. Kotona yllätys paljastui, kun putsasin puusotilasta leikkejä varten, ukon sisäjalassa luki nimittäin Kay Bojesen, Denmark, Copenhagen!! Kahdella eurolla löytyi siis aito design-esine, jonka arvo nopean googletuksen jälkeen on noin 85o DKK (€ 115)! Eli nyt meillä sitten on oma Bojesen, josta haaveilin pari viikkoa sitten :) Kirppiksiltä voi tosiaan löytää ihan mitä vaan!




I bought this wooden soldier yesterday without knowing it was designed by Kay Bojesen. I did write about him couple of weeks ago, if you remember. So now we have our own Bojesen, I would also say that money well spent, because I only paid € 2,oo as similar vintage ones are sold for 850 DKK (€ 115)!!




* Muistakaa muuten osallistua blogijoulukalenteriin! Linkki ohjeisiin löytyy sivubannerista mustaa pallukkaa klikkaamalla. Aikaa on 10.12. asti!

*
Remember to take part in my X-mas Blog Calendar - for more information, click this picture on the sidebanner! Submit before 10.12.!




Nyt auringonpaisteeseen ulkoilemaan! | m


Labels: , ,

Nov 25, 2011

| A THREE STAR FRIDAY

Nyt on virallinen joulukrääsälaatikko tuotu vintiltä ja pengottu läpi. Taisin pienesti hihkua ääneen, kun näin nämä kolme pientä paperitähteä, jotka ostin viime vuonna Ruotsista. Jos en väärin muista, niin ovat Nordalin. Paras paikka löytyi nopeasti keittiöstä, jossa ikkunoissa ei yleensä ole mitään. Edes verhoja. Tykkään katsella vanhoja ruutuikkunoita ihan sellaisinaan, kun meillä nuo naapuritkaan eivät ole toisessa kerroksessa näköetäisyydellä.




Ehdittiin Paavon kanssa tänään myös kirppikselle, josta tein yhden parhaimman löydön ikinä! Siitä lisää ehkäpä huomenna :) Nyt laitan uunin päälle ja veivaan pellillisen tähtitorttuja, tulee taas kavereita lapsineen glögille. Ihan parasta!



Small paper stars are my personal favourites also this christmas. I bought them from Sweden last year, probably made by Nordal (can´t remember). I´m always happy (who isn´t) that it´s friday, but today I´m extra happy - it just happened that I made one of my best finds today when visiting one of the flea markets with my son. More coming up about this as well. Happy Friday guys
!



| m

Labels:

Nov 24, 2011

| X-MAS BLOG CALENDAR

Sain tänään hauskan ja vähän puolihullun idean...haluatteko kuulla? Blogeissahan on monesti joulukalentereita, joiden "luukkuja" availlaan päivittäin kuten tavallistakin kalenteria (Paavo odottaa omaansa jo malttamattomana :). Ajattelin, että tänä vuonna olisi kiva kehittää jotain erilaista ja mieleen tuli seuraava idea: kaikki halukkaat bloggaajat voisivat lähettää minulle itse ottamansa jouluaiheisen suosikkikuvan, joka julkaistaan täällä mun blogissa yhtenä kalenterin luukkuna. Jokaisen kuvan yhteydessä mainitaan sen ottaja (halutessa nimimerkki) sekä suora linkki blogiin. Miltä kuulostaa?





Tässä tarkemmat ohjeet:
  • Lähetä sähköpostilla (my2ndhandlife@gmail.com) jouluaiheinen sisustuskuva, josta erityisesti tykkäät. Mainitse myös nimesi ja blogisi osoite. Kuvan voi myös halutessaan nimetä tai liittää siihen lyhyen kuvatekstin
  • Kuva, sen ottaja sekä blogilinkki julkaistaan tässä blogissa yhtenä kalenterin luukkuna. Varaan itselleni oikeudet valita kuvat ja luukut :) *Edit: jos kuvia tulee paljon, niin yhdistelen niitä teeman mukaan
  • Aikaa on *Edit 10.12. asti!
  • Aikaisemmin julkaistua kuvaa saa käyttää

Mitä sanotte?



Itse epäilen, että blogikalenteri tuottaa onnistuessaan roppakaupalla inspiraatiota, jouluideoita sekä uusia mielenkiintoisia blogituttavuuksia, joihin ei välttämättä ole ennen törmännyt. How good is that??



In short - this year I want to spread x-mas inspiration as much as possible. So I´m starting a X-mas Blog Calendar, where everyone with a blog can take part by submitting me a one x-mas photo taken by you. I´ll release one photo for each day and also a link to the blog in question. In the end, I hope to fill this blog with lots of x-mas fun and even better - links to new blogs! So how about it??



| m

Labels: ,

| PINE CONES

Meillähän ei ole olohuoneessa tällä hetkellä lainkaan sohvapöytää, missä on omat hyvät ja huonot puolensa. Telkkarin edessä mässäily on yleensä aina pientä säätämistä, mutta toisaalta välttyy (=vältyn) raivaamasta tavarakasaumia olohuoneesta. Ollaan siis ihan tykätty tästä kahden rahin yhdistelmästä.

Jotta rahien kangas säästyisi pahimmalta, on toisen päällä tällainen keittiötason jämäpalasta tehty laskutasosysteemi. Käsittelin palan Osmolla ja teippasin kantit mustalla sähköteipillä. Hoitaa asiansa :)



Hirvensarvi on ollut tuossa jo hetken ja nyt se sai kaveriksi ison lasipurkin. Laitoin purkkiin ison kynttilän ja kaksi isoa käpyä. Taas on tunnelmaa :) Ja illalla vielä paranee, kun pari ystävää tulee glögille!

It´s no suprise I like to make small arrangements all the time. This time I used a large glas bowl, white candle and two pine cones. I have it in our living room - instead of having a sofa table, we have two footstools in front of the sofa. To make coffee drinking and eating little bit easier, we used a piece of wooden kitchen countertop on top of the other stool. I waxed it and taped the corners with black electricity tape. As easy as that! :)


| m

Labels: , ,

Nov 22, 2011

| KANELSTÆNGER

Työ- ja opiskelukiireet pääsivät hetkeksi häiritsemään joulufiilistelyä, mutta tänään otettiin kaikki korkojen kanssa takaisin. Laitettiin Paavon kanssa ulos kuusi ja valot, ja ikkunaan paperitähti. Slow cookerissa muhii tällä hetkellä vielä riisipuuro, nam! Perinteistä ja mukavaa, kuten sävyt näissä kuvissa.. Noista isoista kanelitangoista pitää kehittää myöhemmin jotain kivaa, ovat niiiiin herkkua silmälle ja nenälle! Raahasin ne - jap, Tanskasta :)




Tietääkö muuten kukaan saako hyasintteja jo jostain? Irtokappaleena mielellään, asetelmissa niitä löytyi jo pari viikkoa sitten, mutta olivat turhan kalliita...



We have now our first x-mas tree outside with 80 small electric lights! And inside these fantastic, huge cinnamon bars are spreading lovely scent of x-mas... I must fix some x-mas decoration of those aswell :)





| m

Labels:

Nov 21, 2011

| ON A RUN

Tänään oli lomapäivä, huomenna on toinen. Aamulenkin jälkeen aika on kulunut ikkunoiden tiivistyksen parissa - saatiin neljän huoneen ikkunat tilkittyä vaihtamalla vanhat tiivistenauhat uusiin. Lisäksi pesin ruudut, puhhh... No onpahan kiva laittaa jouluvaloja ikkunoihin, kun on puhdasta!

Lisää matskua sommittelutehtävästä: liikesuunta.


Some window washing today. I´m in a hurry, the photo tells it all! :)


| m

Labels: ,

Nov 20, 2011

| EYE CONTACT

Ulkona on tuntuvasti pakkasta ja sisällä +15 astetta. Tulin nimittäin juuri tyhjään kotiin etäjaksolta eli ensi töiksi sain laittaa tulet kakluuneihin ja sytyttää jokaisen kynttilän tässä talossa. Niin ja sauna on päällä. Olo on aika loppunut, mutta opiskelujen puolesta on syytä olla tyytyväinen - sommittelutehtävän kuvat saivat paljon kiitosta! Tässä yksi niistä: katselinja.


Leppoisaa sunnuntaina!
Have a nice Sunday!




| m



Labels: ,

Nov 18, 2011

| PHOTO WEEKEND

Hola! Pieni tervehdys tänne ennen kuin starttaan auton kohti Keski-Pohjanmaata. Työntäyteinen viikonloppu on varmasti tulossa, ja mikäs sen parempaa. Tähän liittyen täytyy todeta, että musta ei taida juuri olla kuvia blogissa, kun yleensä aina olen kameran takana. Opinnoissa jokainen joutuu kuitenkin toimimaan "mallina" eli laitetaan tänne nyt yksi kuva, jotta uudetkin lukijat (tervetuloa!) näkevät millainen bloggaaja täällä istuu :) Mukavaa viikonloppua!



kuva | jani liimatta


Usually I´m the one holding the camera, but when studying photography, one must be a model for other collegues as well. So here I am, wishing everybody a nice weekend! Now I´m off to my photo studies!



| m

Labels:

Nov 17, 2011

| FAIRYTALE FOREST

Kinkunpaisto marraskuussa saa näköjään aikaan jänniä sivuvaikutuksia - oon nimittäin ihan joulufiiliksissä! Ideoita alkoi muhia tänään jo aamupäivästä, kun merimies toi kotiin koivunhaloista tehdyt kynttilänjalat (tässä helppo DIY-vinkki!) Valkkasin siis pöllit meidän polttopuista ja mies lyhensi ja sorvasi puutyökurssilla niihin kolot. Siihen vähän oksia ja vanhoja pikkusieniä sekä iso sinkkinen lyhty, ja jouluasetelma nro 2 on valmis :)




sinkkilyhty * lantern in zink | jysk
kynttilänjalat * candle sticks | own creation
peura * deer | säde sisustus




Blogi hiljeneekin tästä hetkeksi, sillä viikonloppu kuluu valokuvauksen lähiopetusjaksolla. Odotan innolla palautetta meneillään olevasta sommittelujaksosta ja seuraavista aiheista. Näistäkin ehkä lisää ensi kerralla :)




Eating christmas ham forehand in November, has had funny side effects on me - I´m in my best christmas spirit and all inspired to create different decorations! Here is my effort for today: branches, tiny mushrooms, deer and candle sticks made by the sailor. This is my little DIY tip for the week: I picked two logs that sailor made shorter and drilled holes for the candles. I think I need couple more, simple and elegant just how I like it :)



| m

Labels: , , ,

Nov 16, 2011

| YOU DON´T HAVE TO BE RICH

Leikin tänään kotistylistiä. Kani toimi assistenttina. Yhteistyö pelasi hyvin ja sain diivailla rauhassa. En tiedä mistä se ajatus tähänkin lähti, mutta veikkaan noita kasariysäri muoviomppupalloja, jotka poimin eilen SPR:ltä mukaan (€ o,3o/kpl) - olen niin lovena niihin! Vaihdoin omppuihin vain ripustusnarut, jota löysin yllättäen jostain miehen tavaroista. Ja pitihän noita oksiakin kokeilla (sprayasin ne eilen mattavalkoisella).




Halpaa huvia siis kaikki tässä, se taisi olla pointtina. Tätä varmaan jalosten vielä lähempänä joulua eli teen ehkäpä kattoon laitettavan kevyen kranssin noista oksista ja siihen sitten roikkumaan kaikkea kivaa! Mukavaa keskiviikkoa!



washi tape | teippitarha

purple x-mas balls | illum / copenhagen
s-bag | alphabet bags


I don´t know where this idea came from, but I guess that those red plastic apples have something to do with it. They are really traditional, but for a kitsch fan like myself, new ribbons did the trick. And also those branches that I sprayed white yesterday. Home styling is so much fun and here the point being that there is so much that you can create with cheap materials! This was of course only for photographing, but later I will defenitely use this idea. Maybe not like this, but I show you then! :) Have a nice Wednesday guys!





| m

Labels: , ,

Nov 15, 2011

OH, YES!!!

Oon käyny viikoittain katsomassa erään tutun antiikkitrokarin sivuja ja sieltä toteamassa, että on se Askon tiikkinen yöpöytä edelleen myynnissä. Hintaan € 35.oo. En ole lähtenyt siitä kauppoja hieromaan, koska ajattelin saavani samanlaisen vielä joku päivä SPR:n kirppikseltä parilla eurolla. Ja tänään oli sitten tuo päivä - tsekkasin 3 sekunnissa pöydän liitokset ja tukevuuden ja nappasin kainaloon. Kustansi € 4.oo, happy! Niin ja väri on tässä vielä parempi (musta/puu) kuin antiikkikaupan omassa.





Kotona nopeat stailaukset kilpaa auringonlaskun kanssa ja siihen se saikin jäädä, merimiehen puolelle. Vaasi on sekin kirppikseltä € 2.oo, lämmitti löytää se, kun ei niitä Ferm Livingin maljakoita tule kuitenkaan koskaan tilattua.

Meillä on muuten tänään kinkunpaistovalvojaiset, mies tuijottaa paistomittaria rasittavan tiheää tahtia.. on se sellaaanen mun mussu .



yöpöytä * nightstand | asko / vintage
pupu * bunny | kaunis pieni elämä shop
maljakko * vase | flea market


I´ve been looking for this kind of a nightstand, when I few weeks back first spotted one on antique dealers webpage. However, the price was too high for me (€ 35.00), so I trusted my luck to find similar with far less euros. Today was the day and I paid happily € 4.oo for this vintage nightstand made by the Finnish Asko. Happy!



| m

Labels: ,

X-MAS PARTY DRESS. Tässä on yksi mahdollinen pikkujoulumekko, Else dress. En ole vielä kokeillut.. Marimekolla on nyt paljon muitakin kivoja mekkoja. Tarvitsisin ainakin yhden paksumman ja hillitymmän, kun aloitan uudessa työssä parin viikon päästä. Opossumi voisi olla lämmin ja turvallinen! ;)



else dress



opossumi knit



pics | marimekko


Wondering about a party dress for x-mas. I would love one from Marimekko. The second knit would be nice and comfortable, when I start in my new job in couple of weeks...

| m

Labels:

Nov 14, 2011

MONDAY RANDOMS. Tämä päivä täytti monta hyvän päivän tunnusmerkkiä:

  • heräsin aamulla virkeänä
  • työpäivä meni nopeaan
  • kirppikseltä muutama hyvä löytö
  • merimies käväisi kotona muutaman tunnin
  • juoksulenkki
  • pientä tuunausta kotona

Niin ja joulukinkku sulaa tiskipöydällä odottaen huomista. Mies laittaa sen töistä päästyään. Hänen jouluunsa kuuluu ainakin kaksi kinkkua. :)

Tässä pari eilistä kuvaa keittiöstä. Ei niissä sen kummempaa pointtia ole kuin että sohvalla on uusi Marimekon tyyny. Eli ei se sen vaikeampaa ollut (mustavalkoisen tyynyn löytäminen siis). Hauskaa iltaa kaikille!




Our kitchen in daylight. Only to show the new black and white cushion on the couch. It is from Marimekko.


| m

Labels: ,

WE NEED A PENDANT. Tänään aion todeta merimiehelle, että meidän täytyy keskustella. Nimittäin olohuoneen kattovalaisimen hankinnasta. Se tunne, kun jotain puuttuu katosta ja kokonaisuudesta, haha :). Eiku ihan vakavasti, niin joku lamppu sinne tarvitaan, vaikka en kattolampuista niin erityisen paljon tykkäkään. Jotain isoa ja kiinnostavaa... Hmmm. Odotukset eivät ole kovin suuret, sillä jo pintapuolisella nettishoppailukierroksella harhauduin sivupoluille. Nämä ovat parhaat seinälamput vähän aikaan, vai mitä tykkäätte? :) Ja kivoista kattolampuista saa myös vinkata!





At the moment we have only leads coming from our living room ceiling. A pendant is needed, but I don´t know where to start. I would prefer a large and interesting design pendant, but have found none with a reasonable price. Instead I found these adorable wall lamps, both would fit in nicely...;)


| m

Labels: ,

Nov 13, 2011

MULLED WINE SO FINE. Tänään on isänpäivä! Jos oma isä pääsisi meille käymään laittaisin glögiä ja pipareita. Viime talven suosikki pitää kutinsa edelleen eli pyhä liitto syntyy pipareista, homejuustosta ja viikunahillosta, slurps!



tarjotin * tray | backman / flea market
servetit * napkins | marimekko
tuikku * tealight | flea market
viikunahillo * fig jam | st. dalfour



Today it is Fathers day. If my dad could visit us, I would serve mulled wine and ginger biscuits topped with blue cheese and fig jam. It is a holy combination of sweet and salty!


take care! | m

Labels: , ,

Nov 12, 2011

COW´S NIGHT OUT. Vanhat puulelut ovat ihania! Tämäkin on vintagea Tanskasta, ostin kun halvalla sain, vaikka legopaketti olikin jo hankittu Paavolle tuliaisiksi :) Kovasti sillä on jo leikitty, tosin lehmät eivät pojan mukaan kuulu huoltsikalle :)




This old servicestation is a vintage find from Denmark (how else :).
Old wooden toys are my soft spot!


| m

Labels: , ,